Vrouwen: Dikke nederlaag voor RKDEO 1, RKDEO 2 in balans met Taurus

In Nootdorp speelden beide vrouwenteams van RKDEO een thuisduel. RKDEO 2 kwam als eerste in actie tegen Taurus en hield een punt over aan het duel. Het eerste team was kansloos in de ontmoeting met het sterke Limmen.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse E (zon)

RKDEO – Limmen

Limmen was duidelijk de betere ploeg met slim lopende middenvelders waar RKDEO geen grip op had. Bij rust hadden de bezoeksters al een 0-4 voorsprong opgebouwd. Na de thee had RKDEO een fase waarin het beter voetbalde dan de tegenstander. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-8. De doelpunten kwamen op naam van Anjali Soechit (foto) en Diana Nepomuceno.

RKDEO eindigde door de nederlaag op een laatste positie en degradeert naar de derde klasse. De KNVB heeft nog een onderzoek lopen naar een protest van Hillegom over een voorval tijdens het duel met Alliance’22 (1-1). Als Alliance’22 een straf krijgt of een nederlaag lijdt als het duel zou worden overgespeeld, dan zou RKDEO uitkomen in de nacompetitie.

3e klasse D (zon)

RKDEO 2 – Taurus

Het tweede team van RKDEO nam het op tegen Taurus. Beide teams hielden elkaar in balans. Het duel werd afgefloten met een 2-2 stand op het scorebord. Carmen Simonis scoorde beide treffers voor RKDEO 2.

Lees verder