Zaalvoetbal: zvv Den Haag neemt afscheid van eredivisie, Tutor nog in race

Afgelopen week speelde zvv Den Haag voor dit seizoen haar laatste eredivisiewedstrijd. Hoofdklasser Tutor mag proberen via de nacompetitie te promoveren naar de Topklasse.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

zvv Den Haag – Texel’94

zvv Den Haag gaf gelijk vol druk op Texel’94 en kwam al in de derde minuut op een 1-0 voorsprong via  Mo el Osrouti (foto). Na dat doelpunt kwamen de bezoekers wat meer uit hun schulp en golfde het spel op en neer. Met een mooi doelpunt van Anas Jouahari verdubbelde de ploeg van vervangend coach Nick Taal, omdat Gerald Baars geschorst is, in de vijftiende minuut de voorsprong naar 2-0.

Vorm

Texel’94 kreeg ook goede kansen, maar zvv Den Haag-doelman Oussama Zayzaoui stond zijn mannetje en was in goede vorm. Met een schitterende actie wist Mo el Osrouti nog geen minuut later zijn tweede en daarmee de 3-0 op het scorebord te zetten. Nog voordat eindsignaal klonk deed Jurijan Röpke (Texel’94) wat terug: 3–1.

Slordigheden

Na rust hetzelfde spelbeeld, zvv Den Haag domineerde, maar zag geen kans om de voorsprong uit te bouwen en Texel’94 pakte haar kans. Binnen vier minuten spelen stond door slordigheden opeens, via doelpuntenmakers Pieter Jan Eelman en Stijn Arends, de 3-3 op het bord. Na de 3-3 werd het echt een open wedstrijd en beide teams gingen voor de winst. zvv Den Haag had pech dat het schot van Anas Jouahari via beide doelpalen het veld weer in kwam. Tot de laatste minuut stond de spanning erop, maar bleef het 3-3 en nam zvv Den Haag met toch opgeheven hoofd afscheid van de eredivisie met een gelijkspel waar een overwinning terecht was geweest.

Nacompetitie Hoofdklasse

Tutor – Deltasport

Normaal gesproken stond de wedstrijd Tutor – Deltasport gepland in Topsportcentrum Rotterdam, maar deze is op het laatst verzet naar de Topsporthal X (TU Delft). Nadat het in het eerste duel van Deltasport tegen Futsal Rotterdam (12 mei) 5-3 was geworden in het voordeel van Deltasport, moest de ploeg van coach Nuno Pereira – om een kans te maken – wel winnen van Deltasport.

Al na één minuut scoorde Justinas Jučas, na een zeer mooie voorzet van Albert Wassna, het openingsdoelpunt: 1–0. Deltasport liet zich niet opzijzetten en wist de gelijkmaker, via aanvoerder Halilibrahim Ozbilek, te scoren. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Mete Acer vond Niels van Lon zijn ploegmaat Fedor Perelaer, die er 2–1 van maakte.

In de tweede helft wisselde Deltasport haar keeper, Furkan Unver, in voor een speler om meer druk te zetten. In de laatste minuten toonde de leidsman van dienst aan Fedor Perelaer nog een gele kaart, zodat de situatie werd vijf man van Deltasport tegen drie spelers van Tutor. Maar alles werd tegengehouden en de wedstrijd eindigde in 2–1 in het voordeel van de Delftse studenten.

Op maandag 22 mei speelt Tutor in Topsportcentrum (Rotterdam) tegen Futsal Rotterdam 3. De Delftse Studenten hebben genoeg aan een gelijkspel om in de volgende ronde te komen.

Lees verder
Net binnen