Zondag Vierde Divisie: Westlandia moet punten aan Rohda Raalte laten

De zondagtak van Westlandia keerde met een katterig gevoel terug uit Raalte. De Vierde Divisionist had mogelijkheden op een goed resultaat, maar verloor uiteindelijk met 3-1 van het plaatselijke Rohda. Komend weekend de laatste mogelijkheid om het seizoen met een overwinning af te sluiten. Het inmiddels gedegradeerde VKW komt dan in Naaldwijk op bezoek.

Tekst: Hans Kulk

Het zat de ploeg van de vertrekkende trainer Cesco Agterberg zondagmiddag niet mee. Ondanks een uitstekende eerste helft van de Westlanders, stond er halverwege een 1-1 tussenstand op het scorebord. In de negende minuut was Rohda Raalte namelijk op een 1-0 voorsprong gekomen, maar na 22 minuten was de score alweer in evenwicht: 1-1. Hidde van der Arend doelpuntte namens de bezoekers uit Naaldwijk.

Penalty

Direct na de pauze kwamen de gastheren opnieuw op voorsprong: 2-1. Maar ook daar leek weer snel verandering in te komen, nadat Hidde van der Arend in het strafschopgebied werd gevloerd. Een penalty voor Westlandia en een unieke mogelijkheid om weer langszij te komen. Helaas faalde strafschopnemer Jeremy van Uunen (foto) hopeloos. De aanvaller van de groenhemden schoot huizenhoog over. Geen 2-2, maar enkele minuten later wél de 3-1 voor de thuisclub.

Afscheid

In deze stand kwam geen verandering meer, waardoor Agterberg en consorten teleurgesteld afdropen. De Westlanders kunnen zich komende zondag ‘een cadeautje geven’ door op sportpark De Hoge Bomen te winnen van het gedegradeerde VKW.  Met een overwinning op zak is het toch lekkerder vakantie vieren voor de selectie. Daarnaast wordt er ook afscheid genomen van Cesco Agterberg, die het volgend seizoen wat rustiger aan gaat doen.

(Foto: Orange Pictures)