Vizier Suzanne Lems op DHC: ‘Iedereen weer met plezier naar de club’

Nadat John van Zweden had toegezegd om bij te springen bij het bestuur van DHC heeft hij Suzanne en Ronald Lems benaderd of zij open stonden voor een gesprek met het bestuur van DHC. Een daarna is de bal gaan rollen.

Tekst: Ton Beije

Toch ging Suzanne Lems na een belletje van Van Zweden niet gelijk overstag. ,,In eerste instantie wilde ik persoonlijk daar nog over nadenken, maar mijn voetbalhart begon alweer sneller te kloppen en voor ik het wist zat ik met John (van Zweden -red.), Ronald (man van Suzanne – red.) en de overige bestuursleden rond de tafel.”

Gevoel

,,Ik ben iemand die altijd op mijn eerste gevoel afgaat en bij binnenkomst had ik dit gevoel vrij snel na het voorstelrondje. Ik ben dus Suzanne Lems, de vrouw van Ronald Lems die tevens samen met John van Zweden DHC 4 traint en ook inmiddels al besmet is met het DHC-virus.”, aldus Suzanne Lem. Haar man Ronald begon ooi zijn voetbalcarrière bij het Rijswijkse RVC en heeft daar zelfs in de landelijke jeugd gespeeld.

Ronald en Suzanne Lems

Suzanne en Ronald Lems hebben elkaar leren kennen in 2008 bij voetbalvereniging ADS, waar Ronald toen de trainer was. Een jaar later zijn ze getrouwd op de velden van ADS. Suzanne Lems: ,,In dat jaar had ik mijn eigen dameselftal en werden we geheel onverwachts kampioen, maar helaas viel dit elftal uit elkaar en besloot ik daarna meer vrijwilligerswerk te gaan doen bij ADS. In 2010 werd ik gekozen tot voorzitter en heb hier veel geleerd en heb dat met heel veel plezier gedaan. In het begin was het wel even wennen, want niet iedereen was een vrouw gewend als voorzitter bij een club.”

sv Madestein

Suzanne Lems gaat verder: ,,In 2015 kreeg de club te horen van de gemeente dat de grond verkocht was en om een lang verhaal kort te houden. we moesten dus vertrekken. We zijn toen in gesprek gegaan met onze buren (in die tijd Oranjeplein-De Postduiven) om te kijken of er mogelijkheden waren tot een samenwerking. Die samenwerking werd een fusie en daar is in 2016 sv Madestein uit ontstaan.”

Voorzitter

,,Na eerst een jaar de kantine beheerd te hebben en een sponsorcommissie te hebben opgezet, heeft Dennis Young mij gevraagd of ik opnieuw interesse had in de functie van voorzitter. Hier heb ik wel even over moeten nadenken en na dit uiteraard met Ronald overlegd te hebben ben ik opnieuw de uitdaging aangegaan en heeft Ronald plaatsgenomen in de toenmalige technische staf van Dennis Young”, gaat Lems verder. ,,Door de jaren heen namen de vrijwilligers steeds meer af en kwam er steeds meer op Ronald en mij neer en was het voor ons geen haalbare kaart meer en kwam er in januari 2023 een einde aan het ‘Madestein-verhaal’ en zijn we samen bij DHC terechtgekomen.”

Ronald Lems is zich gaan richten op de functie bestuurslid voetbalzaken, zowel jeugd als senioren en is de schakel tussen het bestuur en de technische commissies. Suzanne Lems hanteert nu samen met John van Zweden de voorzittershamer.

Clubgevoel

,,Gezamenlijk willen we met een leuke groep vrijwilligers DHC opnieuw op de kaart zetten en ervoor zorgen dat iedereen weer met plezier naar DHC komt en alle leden het clubgevoel weer terugkrijgen”, aldus een enthousiaste Suzanne Lems.

Lees verder