HBS heeft selectietrainers jeugd bovenbouw rond

De Technische Commissie Jeugd heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met (selectie)trainers over de voortgang van spelers en over de invulling van hun rol voor het seizoen 2023-2024.

Stephan Vink (foto), Hoofd Opleiding bij de ‘Kraaien’: ,,We kunnen met heel veel plezier melden dat een groot gedeelte van de huidige hoofd- en assistent-trainers bovenbouw aan de opleiding van HBS verbonden blijft. Met een aantal nieuwe, kundige trainers betekent dit dat er ook komend seizoen weer een ijzersterke groep trainers staat op de selectieteams bovenbouw.”

Ontwikkeling

,,Zij zullen, in samenwerking met ondergetekende en de coördinatoren, de spelers weer een stapje verder gaan helpen in hun ontwikkeling als voetballer en als mens”, gaat Vink verder op de clubsite. ,,Ook ten aanzien van trainers voor de breedteteams bovenbouw ziet het er al goed uit. Dat plaatje wordt tijdens de zomer verder ingevuld.”

Trouw

Wesley Plugge, Ties Comijs, Rick Rijkers en Ian Baggerman blijven HBS trouw. Ferry van Heusden zal zich komend seizoen volledig gaan richten op zijn rol als Coördinator Onderbouw. Ook Fokko Wieser gaat naar de onderbouw en met de O13-5 aan de slag. Nieuw zijn Ruben Roos, Mohamed Echaibie en Marco Vredenbregt. Ruben Roos gaat aan de slag met de O14-1 en komt over van Scheveningen, waar hij de afgelopen jaren trainer was van de O13-1 en O15-1. Hij is ook geen onbekende voor de club. Tot en met de O11 heeft Ruben Roos namelijk bij HBS gevoetbald en kent vanuit die tijd nog meerdere HBS’ers. Mohamed Echaibie gaat de O15-1 onder zijn hoede nemen. Hij heeft een aantal seizoenen diverse selectieteams bij Laakkwartier getraind en dit seizoen is hij bij RKDEO aan de slag geweest met de O17-1. Tot slot gaat Marco Vredenbregt de O17-1 trainen bij HBS. Na jarenlang actief te zijn geweest als selectietrainer (met de O23 in het huidige seizoen) bij SVC’08, maakt Marco Vredenbregt de stap naar HBS. Stephan Vink: ,,Alle drie de nieuwe trainers zijn aanwinsten voor de opleiding en de vereniging.”

René van der Kooij

HBS is ook verheugd te kunnen melden dat de zeer ervaren, huidige trainer van de O18-1, René van der Kooij de rol als coördinator bovenbouw zal gaan vervullen. Vanwege het komend weekendvoetbal zal hij geen selectieteam kunnen trainen, omdat hij ook trainer is van de hoofdmacht van Hercules, dat uitkomt in de senioren Derde Divisie, maar zal hij wel de selectietrainers bovenbouw gaan begeleiden.

Lees verder