Zaalvoetbal: Tutor redt het in spannend nacompetitieduel net niet

Tutor heeft het in een zeer spannend nacompetitieduel tegen Futsal Rotterdam 3 net niet gered en werd op doelsaldo uitgeschakeld

Tekst & foto’s: Alex Pronk

In de nacompetitie Hoofdklasse won Deltasport eerder met 5-3 van het derde team van Futsal Rotterdam en afgelopen vrijdag won Tutor van Deltasport met nipte cijfers: 2-1. Nu was het de beurt aan Futsal Rotterdam 3 en Tutor om uit te maken wie de tweede ronde in zou gaan tegen het tweede team van Futsal Rotterdam.

Gelijk aan het begin van de wedstrijd was al duidelijk, dat Tutor, de ploeg uit Delft, het heel  moeilijk zou krijgen omdat Futsal Rotterdam met zeker vier spelers uit het tweede team aantrad, onder meer met de uitstekende doelman Kevin Nijland. Vreemd was ook dat de spelers van de Rotterdamse ploeg zich voor het duel nog aan elkaar voorstelden en alle spelers andere rugnummers hadden dan op het wedstrijdformulier stond vermeld.

Ondanks een grote kans voor Raf van Oosterhout in de vierde minuut liet Eness Bouazzaoui van Futsal Rotterdam 3 doelman Gianluca Angeli van Tutor in de zesde minuut voor de eerste maal kansloos: 1-0. Nadat Tutor mogelijkheden voor aanvoerder Erik Geerts en Albert Wassna liet liggen wist Joachim Bron doelman Kevin Nijland wel te verschalken: 1-1. Ondanks dat het niveau van het duel voor de Delftse ploeg van coach Nuno Pereira, die in de middaguren zijn contract had verlengd bij de Delftse Studenten, behoorlijk hoog was, kreeg Tutor in de eerste helft toch wat mogelijkheden. Pech had de ploeg dat Raf van Oosterhout in de zestiende minuut met een verdraaide voet moest afhaken. In de twintigste minuut zette  Souhail Lahlimi zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1. Bij deze stand floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Abderrahim Essaghir voor rust.

In de tweede helft kreeg Tutor weinig kansen, maar als die zich voordeed, dan wist goalie Kevin Nijland met goede reddingen zijn doel schoon te houden. Futsal Rotterdam 3 wist wel te scoren via twee doelpunten van Ertugrul Yaldiz en Mehmet Yildiz (beiden spelers van het tweede team) en werd daardoor de stand van 6-1 bereikt. Met deze stand toonde arbiter uit Den Haag een gele kaart aan Eness Bouazzaoui vanwege natrappen bij een aanval van Albert Wassna. In een man-meer-situatie konden onder anderen Kenji Flores, Erik Geerts en Niels van Lon niet profiteren. Daarna sloot Souhail Lahlimi in de 48e minuut de wedstrijd af met een treffer namens de Rotterdammers: 7-1.

Doelsaldo

Door de uitslagen eindigden alle teams met drie punten in deze nacompetitie. Futsal Rotterdam 3 heeft door de grote overwinning de beste papieren en is Tutor dus op doelsaldo uitgeschakeld.