Jeugdopleiding sv Den Hoorn draait op volle toeren

Meerdere teams van sv Den Hoorn zijn dit jaar kampioen geworden in hun divisie. Een doordacht beleid en een sterke organisatie liggen ten grondslag aan het succes van de jeugdopleiding.

Afgelopen jaar heeft sv Den Hoorn wederom bewezen over een zeer goede jeugdopleiding te beschikken. De vereniging uit Midden-Delfland scoort al enkele jaren goed in de Top 200-jeugd van amateurverenigingen van Nederland en behoorde afgelopen jaar bij de beste vijftig clubs van Nederland.

Kampioenen

Als gecertificeerd regionale jeugdopleiding in het Kwaliteit & Performance-programma van de KNVB draait de jeugdopleiding al jaren op volle toeren. Ook dit jaar zijn meerdere selectieteams kampioen geworden in hun divisie, onder meer JO23 (naar tweede divisie) en JO17, JO16. Ook de JO19 en JO14 van sv Den Hoorn spelen op divisieniveau.

Opleidingsbeleid

Een geweldige prestatie dat te danken is aan een goed opleidingsbeleid en een sterke organisatie, dat zowel voetbaltechnisch inhoudelijk als facilitair staat als een huis. Met zes velden waarvan drie uitgerust met kunstgras, kunnen alle teams te allen tijde tenminste twee keer en voor selectieteams drie keer per week trainen. De grote groep gecertificeerde hoofdtrainers, hulptrainers, jeugdcoördinatoren en de overige staf, leiders en begeleiders zorgen ervoor dat er dagelijks getraind en gespeeld kan worden.

Het hoofddoel is de spelers vanuit de jeugd door te laten stromen naar het eerste elftal. Inmiddels is er ook een gestage groei van meidenteams te zien. Dat heeft erin geresulteerd dat het bestuur van sv Den Hoorn heeft besloten de komende jaren nog meer aandacht te gaan schenken aan het ontwikkelen van voetbal voor meisjes met als doel de meiden zowel prestatief als recreatief te kunnen indelen. Komend jaar beschikt sv Den Hoorn zeven meidenteams: 2x MO13, 4x MO15 en 1x MO17 én vrouwen 1.

Tot slot is er een nauwe samenwerking met voetbalschool NIRO Legacy, die zowel op woensdag, vrijdag als zondag extra trainingen verzorgt op het mooie sportcomplex van sv Den Hoorn.

Lees verder