Zaterdag 2E: RKDEO stelt in slecht duel plek in nacompetitie veilig

Dinsdagavond werd het restant uitgespeeld van het afgelopen zaterdag gestaakte duel tussen Full Speed en RKDEO. Het duel werd gestart in de dertiende minuut bij een 0-1 voorsprong voor RKDEO. De Nootdorpers scoorden er in het restant nog één doelpunt bij: 0-2.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De 22 spelers op het veld waren dezelfde als afgelopen zaterdag. Scheidsrechter Stanley van Lith gaf er zaterdag al snel de brui aan, toen de assistent-scheidsrechter van Full Speed zijn vlag op de grond gooide omdat er tot tweemaal toe niet ingegaan werd op zijn signaal. Met een andere scheidsrechter, in dit geval Cor van Elswijk, en een andere assistent aan de kant van Full Speed, Djay Sakkee, kon aan het restant begonnen worden.

In de 21e minuut een goede voorzet van Full Speed, maar geen Delftenaar voor het doel, zodat de bal een eenvoudige prooi werd voor doelman Huub Koning. Vlak daarna aan de andere kant een voorzet van Irian Boeschoten, maar Olaf Kramer raakte de bal niet goed. Vervolgens ging een schot vanaf de hoek van het strafschopgebied van Boeschoten over de kruising bij Full Speed. Na bijna een half uur spelen dacht Sven van Noppen bij de eerste paal gevaarlijk te worden na een voorzet van Tommy Simonis, maar de bal werd net op tijd weggewerkt door de Delftse defensie.

Nadat een inzet van Joey Donkers van de thuisploeg op de vuisten was beland van RKDEO-goalie Huub Koning, was het een minuut later aan de andere kant wel raak. Op aangeven van Tomas Prieto draaide Olaf Kramer zich voor het doel vrij schoot vanaf de rand van de zestien binnen: 0-2. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg RKDEO nog twee mogelijkheden, maar Sven van Noppen schoot tegen een tegenspeler aan en Tommy Simonis schoot na een combinatie met Donny Paats net naast.

Vlak na de pauze probeerde RKDEO het weer, maar een inzet van invaller Izzy Rosini werd door doelman Reinder Pul tot hoekschop verwerkt. RKDEO beleef de bovenliggende partij. Tommy Simonis stuurde Irian Boeschoten in de diepte weg, sloot zelf snel aan, maar de werkte de door Boeschoten weer voorgegeven bal naast het Delftse doel. Na bijna een uur spelen was RKDEO dicht bij de derde treffer. Olaf kramer schoot tegen Joey Dionkers aan en in de rebound reageerde doelman Pul attent op een schot van Jazz Vermeer en bleef het dus bij 2-0.

Het bleef eenrichtingsverkeer, maar inzetten van Tommy Simonis (na een hoekschop van Boeschoten) en een kopbal van Jazz Vermeer (op aangeven van Rosini) troffen geen doel. Aan de andere kant kreeg Full Speed plots een enorme mogelijkheid toen doelman Koning de bal in de voeten schoof van Lucas van den Kolk, maar zijn inzet was een afzwaaier, die ruim voor open doel naast ging. Vijf minuten voor tijd probeerde Tommy Simonis het nog een keer met een trap vanaf de middenlijn, maar doelman Pul was net op tijd terug om het gevaar te keren. Een slechte wedstrijd van RKDEO-zijde tegen degradant Full Speed. Het enige positieve voor de ploeg van trainer Wesley Epskamp was het behalen van de nacompetitie. Zaterdag wacht in Nootdorp de ontmoeting tegen kampioen FC Skillz.