Flynth Westland Cup: MVV’27 plaatst zich voor finale

Door een uitstekende wedstrijdinstelling heeft MVV ’27 verdiend de eindstrijd in de vijftigste editie van de Flynth Westland Cup bereikt. Met een 1-4 overwinning werd het twee klassen hoger uitkomende VELO opzijgezet.

Tekst: Gerard Jordaan

In de eindstrijd, op zaterdag 10 juni om 17.00uur, worden op het complex van vv Naaldwijk de krachten gemeten met de winnaar van het duel FC ’s-Gravenzande – Maasdijk, dat dinsdagavond 30 mei wordt gespeeld.

Voortvarend

MVV’27 startte voortvarend tegen VELO. Binnen vier minuten schoot Rick Zwaard de bal op aangegeven van Harm Voogt op de Wateringse paal en vijf minuten later ondervond het scorebord al een wijziging. Rick Zwaard gaf de bal diep op Lourens van Rooijen die met links binnentikte: 0-1. Het zou een wedstrijd worden met twee ploegen die een voorbeeldige inzet toonden. Het spel golfde op en neer en de defensies kregen volop werk. VELO-middenvelder Lars van Winden schoot, met twee Maaslandse verdedigers in zijn kielzog, de bal net voorlangs het doel.

3-0 bij rust

In de twintigste minuut verdubbelde MVV’27 de score. Op aangeven door Dennis Louter mocht de mee opgekomen verdediger Bram Scheffers van dichtbij de trekker overhalen: 0-2. De Maaslanders bleven fel en geconcentreerd spelen. Met nog ruim tien minuten voor de rust kon de ploeg van Van Wieren alweer een treffer vieren. Harm Voogt zorgde voor de assist en Loyd Rhijnsburger kon vlak voor het doel afdrukken: 0-3. VELO kon niet terugkijken op heel veel mogelijkheden in het eerste bedrijf, maar Vince van Egmond zag even later nog wel zijn schot hard voorlangs gaan.

Omschakeling

In de VELO-kleedkamer zullen harde woorden gevallen zijn, want MVV’27 werd direct na de wisseling flink onder druk gezet en de ploeg van trainer Marcel van Wieren moest het nu hebben van de omschakeling. De Wateringers kregen pas in de 63e minuut hun beloning. Roderick Meinema werd in de zestien aangetikt en Rick Das vonniste vanaf elf meter: 1-3. De wedstrijd werd feller, de duels op het randje, maar scheidsrechter Bas Persoon bleef ijzig rustig en liet veel doorgaan. De laatste twintig minuten kwam MVV’27 weer steeds dichter bij het doel van VELO. Zo werd Wijnand van der Schee door de grote uitblinker Michael Berrevoets recht voor de neus van doelman Gino van de Water gezet, maar die hield hem van het scoren af. In de tegenaanval deed de Maaslandse doelman Mark van Barneveldt hetzelfde toen Wateringer Roderick Meinema uithaalde.

Strafschop

Met nog tien minuten op de klok brak Michael Berrevoets door de verdediging van VELO heen en kon slechts door de doelman met een overtreding wordt afgeremd. Vanaf de stip bracht Dennis Louter (foto) de eindstand op het bord: 1-4. Diezelfde schutter loerde al een tijdje op een poging om de met regelmaat ver voor zijn doel staande VELO-doelman te verrassen. Bij een zo’n poging vanaf de middellijn vond hij het doel op enkele meters afstand. Het bleef echter bij 1-4.

(Bron: MVV’27)