Doelman Tom van der Spek gaat verder bij CWO in Vlaardingen

Doelman Tom van der Spek (foto) zal volgend seizoen tussen de palen staan bij de Vlaardingse zaterdag tweedeklasser CWO. Hij maakt deze zomer de overstap van Verburch, waar het wat Van der Spek betreft niet gelopen is, zoals hij had verwacht.

Routinier Van der Spek, dertig inmiddels, begon zijn loopbaan bij sv Loosduinen in de jeugd en verkaste op 22-jarige leeftijd naar RAS. Twee jaar later besloot hij de overstap naar HVC’10 te maken, na zijn verhuizing naar Hoek van Holland. Na zijn overschrijving – na vijf jaar – van HVC’10 naar Verburch liepen zijn toekomstplannen spaak.

Contact

Voor de nieuwe hoofdtrainer van CWO, Jeffrey van Dijk, brengt de komst van Van der Spek ook een welkome impuls aan ervaring met zich mee naar ’t Trimpad in Vlaardingen. Via zijn oud-keeperstrainer Dick Bos kwam hij met de club in contact. ,,Dat begon met een telefonisch gesprek om te kijken of er een klik was”, zegt Tom van der Spek. Als snel volgde een gesprek op CWO. ,,Beide partijen waren snel overtuigd, en het was eigenlijk gelijk goed. De club heeft altijd een hele warme uitstraling op mij gehad. Een nette, mooie club waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan.”

Lees verder