Bruno Hoek (RKAVV) met Oranje CP-team naar EK in Italië

Het Nederlands CP-team speelt van 2 tot en met 10 juni het Europees kampioenschap in Oristano, op het Italiaanse eiland Sardinië. Bondscoach Stephan Lokhoff heeft veertien spelers opgenomen in zijn definitieve selectie, waaronder Bruno Hoek (foto), die in RKAVV JO17-1 speelt.

Het Nederlands CP-team komt op vrijdag 2 juni meteen in de openingswedstrijd van het toernooi in actie. Om 09.30 uur is gastland Italië de eerste tegenstander. Twee dagen later volgt het duel met Spanje, waarna op dinsdag 6 juni de poulefase wordt afgesloten tegen Engeland dat op papier de sterkste opponent is. De nummers één en twee van de poule gaan door naar de halve finale. Alle duels worden gespeeld op het complex van CFF Tino Carta in Oristano.

‘Mooie loting’

Bondscoach Stephan Lokhoff sprak destijds van een ‘mooie loting’. ,,We hebben er veel zin in en gaan er alles aan doen om deze poule te winnen”, laat hij weten aan OnsOranje. Oranje staat momenteel zesde op de wereldranglijst. In de andere groep nemen Schotland, Oekraïne, Duitsland en Ierland het tegen elkaar op.

Internationale regels

Tijdens het internationale CP-voetbal is een team verplicht om de hele wedstrijd minimaal één FT1-speler binnen de lijnen te hebben. Bovendien mogen de teams tijdens een wedstrijd maximaal één actieve FT3-speler op het veld hebben staan.

Programma Groep A

Vrijdag 2 juni (09.30 uur), Italië – Nederland (CFF Tino Carta, Oristano)
Vrijdag 2 juni (12.00 uur), Engeland – Spanje (CFF Tino Carta, Oristano)
Zondag 4 juni (15.30 uur), Italië – Engeland (CFF Tino Carta, Oristano)
Zondag 4 juni (18.00 uur), Nederland-Spanje (CFF Tino Carta, Oristano)
Dinsdag 6 juni (09.30 uur), Italië – Spanje (CFF Tino Carta, Oristano)
Dinsdag 6 juni (15.30 uur), Nederland – Engeland (CFF Tino Carta, Oristano)

Groep B en finales

In dezelfde periode spelen ook Schotland, Oekraïne en Duitsland hun groepsduels. Als Oranje bij de eerste twee landen eindigt in de groep, treffen zij één van die landen in de halve finale. Wil Nederland daarbij liever topfavoriet Oekraïne ontlopen? ,,We willen graag de poule winnen. Ook tegen toplanden hebben we laten zien dat we goed voor de dag kunnen komen. Oekraïne is een goede ploeg en titelfavoriet, maar ook tegen dat land hebben wij goede kansen. Maar laten we ons eerst maar eens focussen op de poulefase. Die is al moeilijk genoeg”, aldus Stephan Lokhoff.

(Bron & foto: KNVB Media)

Lees verder