Elroy Wijngaarde maakt overstap naar BVCB

Voor de nieuwe aanwinst van BVCB is het voor beide partijen een weerzien met elkaar. In het verleden stond Elroy Wijngaarde (foto) dikwijls als tegenspeler tegen de Hoeksenaren in het veld. Met ingang van seizoen 2023-2024 draagt Wijngaarde het blauwwitte tenue van BVCB.

Als pupil werd de geboren Schiedammer aangemeld bij Kethel Spaland. Bij deze voetbalclub doorliep hij alle jeugdelftallen, om op zijn zeventiende te debuteren in de hoofdmacht. Het seizoen was toen halverwege en de club vocht tegen degradatie uit de derde klasse. Naast Kethel Spaland, kwam hij ook uit voor Neptunus Schiebroek en CWO in Vlaardingen.

Dick Boereboom, trainer BVCB

,,BVCB is een warme club, waar het gezellig is en sportief gezien doen ze het goed. Lekker boven in de eerste klasse meedoen. En wie weet zit er nog wel meer in?”, verklaart vrijgezel Wijngaarde zijn keuze voor BVCB. Met Wijngaarde krijgt BVCB-trainer Dick Boereboom er een dynamische voetballer bij, met naar eigen zeggen, veel loopvermogen en diepgang. Hij is van origine een rechterspits, maar kan ook op de rechtsbackpositie goed uit de voeten.

Lees verder