Warming-up 3e Divisie (zo): Trainer Mark Schuur sluit af bij TOGB

Quick-TOGB is de laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 voor TOGB. De laatste wedstrijd van de trainer/coach van TOGB Mark Schuur, de laatste wedstrijd van het seizoen en in de derde periode voor beide teams en de laatste wedstrijd van een zestal spelers van TOGB die vertrekken of stoppen.

Tekst: Ron Fruining

De heenwedstrijd eindigde eerder dit seizoen in Berkel en Rodenrijs onbeslist: 1-1. Voor Quick staat er nog een periodetitel op het spel. De Haantjes hebben dit niet meer zelf in de hand, aangezien Groene Ster een punt boven de Haagse formatie staat en bij winst op eigen veld tegen Hercules, de derde periode binnen heeft. Bij winst van Quick op TOGB en een misstap van de Limburgse formatie is het feest achter de Haagse duinen en zullen de Haantjes gaan strijden om een plek in de Tweede Divisie. TOGB kan bij winst in Den Haag alleen nog stijgen op de ranglijst. De maximaal haalbare positie op deze ranglijst voor de scheidend oefenmeester van TOGB is plek vijf.

Vooruitblik

Op het laatste duel Quick-TOGB een vooruitblik met Mark Schuur. Quick zal vol voor de winst gaan, gezien de derde periode. De analyse van Quick was wellicht niet de moeilijkste gezien de club geen onbekende is.

Mark, afscheid nemen met een regioderby is een mooi affiche. Met wat voor gevoel sta je zondag langs de lijn?

,,Met een gevoel zoals bij elke wedstrijd, proberen de wedstrijd te winnen. Die visie verandert niet. Ook zondag in het laatste duel bij Quick, spelen we met een team, waarvan wij als staf denken op basis van de gemaakte analyse van Quick, dat wij daarmee het beste resultaat kunnen halen.”

Ga je in je laatste wedstrijd verrassen of is je basis gelijk aan de laatste wedstrijd?

,,Zoals ik al eerder zei, we spelen elke wedstrijd om te winnen en het ligt ook zondag aan het verloop van de wedstrijd welke keuzes wij kunnen maken qua wissels, maar we willen wel zoveel mogelijk spelers laten spelen. Daarin hebben de wisselspelers, net als in het hele seizoen, ook een belangrijke rol.”

Hoe kijk je terug op je periode als hoofdtrainer van TOGB?

,,Hoe kijk ik terug? Met een zeer goed en trots gevoel. Dat wij met z’n allen de afgelopen twee seizoenen iets moois hebben neergezet. TOGB is een mooie club, waarbij er een duidelijke visie is met betrekking tot het spelen met eigen opgeleide jeugd in het eerste elftal. Wij als staf hebben daar naar mijn mening, alles uitgehaald om zo goed mogelijk te presteren op Hoofdklasse en Derde Divisie niveau. Daarnaast ben ik heel dankbaar dat ik heb samen mogen werken met mensen als Glenn den Uijl, Roland Bergkamp, Pim Doesburg, Sander den Uijl, John van den Baard, Laura Dogterom en Izaak Havenaar.”

Wat voor groep laat je achter voor je opvolger?

,,De groep laat niet alleen ik achter, maar ook de rest van de staf en dat is het mooie ervan. De staf die blijft heeft er alles aangedaan, om vers bloed toe te voegen aan de groep, om weer een volgende stap te kunnen zetten. De spelersgroep die blijft heeft nu twee seizoenen ervaring opgedaan met een kampioenschap in de Hoofdklasse en een prima debuut in de Derde Divisie. Hun rugzak is hiermee qua ervaring verder gevuld. Ik hoop en vertrouw dat ze daar gebruik van zullen maken in het komende seizoen.”

Zien we je volgend seizoen nog langs de lijn bij een wedstrijd van TOGB?

,,Komend seizoen sta ik in het weekend bij zoonlief Stijn langs de lijn te kijken bij Quick op zaterdag. Voor de rest ga ik lekker wedstrijden kijken en natuurlijk ga ik dat ook bij TOGB doen.”

 

 

Lees verder