Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Enige optie is winnen”

Maurizio Ceccucci (foto) had afgelopen zondag tegen VOC een zware middag verwacht, maar uitgeschakeld worden voor de titel was niet de bedoeling. Komende zondag had RKAVV op de Kastelenring tegen Hoogeveen kampioen kunnen worden. Het liep echter anders door het gelijke spel tegen de Rotterdammers.

Tekst: Pieter Donath

Wat rest is een kans op plaatsing voor de nacompetitie om promotie. Hoogeveen kan nu in Leidschendam kampioen worden, maar moet dan winnen. RKAVV zal het niet cadeau geven, want alleen bij winst is er nog een kleine kans op deelname aan het competitietoetje als vervangend periodekampioen. De huidige derde plaats is dan voldoende.

Scenario’s

Natuurlijk is de naar Westlandia (zo) vertrekkende trainer Maurizio Ceccucci teleurgesteld dat het kampioenschap buiten bereik is. Echt terugkijken op het seizoen wil hij nog niet, wel doet hij dit op het gelijke spel tegen VOC en wijst op de verschillende scenario’s bij winst tegen koploper Hoogeveen.

Hoe kijk je terug op het seizoen en zijn de vele blessures en het soms moeilijk scoren de belangrijkste oorzaken van het niet kampioen worden?

,,Dat kan ik pas doen na de laatste wedstrijd. Natuurlijk heerst nu een teleurstelling van het mislopen van een kampioenschap. Maar laten we ook positief zijn, want we hebben bijna tot de laatste speeldag meegedaan en veel wedstrijden met een leuke frisse manier van spelen winnend afgesloten. En misschien zit er nog iets leuks aan te komen, maar dat weten we zondag na de wedstrijd. Wat betreft de blessures is dat voor mij geen excuus. Iedere ploeg heeft zo zijn afwezigen. Het niet gemakkelijk scoren is uiteraard wel een oorzaak. Wij hebben te veel kansen nodig om een doelpunt te maken.”

Hoe kijk je terug op de 1-1 tegen VOC?

,,Het was denk ik onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Ieder seizoen heb je wel eens twee of drie van die wedstrijden waarin niets lukt of alles tegenzit. Helaas overkomt ons dit op een cruciaal moment.”

Hoe schat je jullie kans in op het spelen van nacompetitie voor promotie?

,,Er zijn diverse scenario’s mogelijk en er zijn meerdere ploegen die een (vervangende) periode kunnen pakken (Purmersteijn, Be Quick 1887, Hollandia, Hoogeveen en RKAVV). Het enige wat wij moeten proberen te doen is komende zondag winnen van Hoogeveen. Dat betekent overigens nog niet dat wij een (vervangende) periodetitel hebben, maar het is wel de enige wedstrijd waar wij invloed op hebben.”

Lees verder