Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg (Westlandia): ,,Voor de eer winnend afsluiten”

Westlandia sluit zondag het seizoen af op De Hoge Bomen tegen hekkensluiter VKW. De mannen van vertrekkend trainer Cesco Agterberg (foto) zouden nog drie plaatsen op de ranglijst kunnen stijgen. Maar dan zal eerst zelf de volle buit moeten worden gepakt.

Tekst: Ton Beije

En Westlandia mag dan niet tegen een nederlaag aanlopen, zoals dat afgelopen zondag gebeurde bij Rohda Raalte (3-1). Agterberg over dat duel: ,,Een totaal onnodige nederlaag tegen een matige tegenstander. Wij waren verre van compleet en hadden ook geen wisselspelers beschikbaar om de wedstrijd na een onnodige achterstand om te buigen. Op 2-1 missen wij een penalty en na de 3-1 was de wedstrijd wel gespeeld.”

Breekpunt

Agterberg gaat Westlandia verlaten, hoe kijkt hij op het seizoen terug. Westlandia leek aanvankelijk mee te doen in de bovenste regionen, maar dat lukte toch niet. Waar ging het mis? Agterberg: ,,Ze zeggen dat je staat waar je hoort te staan en dat klopt ook als je kijkt naar ons seizoen. We hebben lang mee kunnen doen en hebben een jonge selectie die de nodige ervaren krachten mist. Dus op de beslissende momenten hebben we niet kunnen aanhaken en hebben het niet voor elkaar gekregen om wedstrijden dood te maken of overwinningen vast te houden. Te vaak was het net niet en dat brak ons vier wedstrijden voor het einde op. De wedstrijd tegen Hollandia thuis was het breekpunt. We domineren de wedstrijd, maar ook daar op de beslissende momenten niet de overwinning vast kunnen houden en we verliezen die wedstrijd dan ook. Weg kansen voor de bovenste drie plaatsen.”

Blessures

Zondag de laatste wedstrijd thuis tegen de hekkensluiter. Zou toch mooi zijn het seizoen met een driepunter af te sluiten. ,,Ik verwacht dat we deze wedstrijd voor de eer en het thuispubliek winnend gaan afsluiten”, aldus de Westlandia-trainer, die over het beschikbare spelersmateriaal zegt: ,,We hebben best veel blessures zo aan het eind van het seizoen. Veel spelers spelen ook in de O-21 en de zaterdagselectie de laatste tijd. Kortom de spoeling is al vier weken niet optimaal. Ik als trainer zeur daar niet om, ik kijk graag naar degenen, die wel beschikbaar zijn en wil daar het maximale uithalen.”

Terugblik

Hoe kijkt Agterberg, bij het scheiden van de markt, terug op zijn periode bij Westlandia? Hij: ,,Met zeer gemengde gevoelens: Laat ik voorop stellen dat Westlandia een heel mooie vereniging is met heel mooie mensen. Ik heb er echt wel een hoop vrienden bijgekregen. Maar als trainer ben ik zeker niet verwend en tevreden. M’n eerste (gebroken jaar) trof ik een zeer onevenwichtige selectie met veel problemen, deze had een degradatie tot gevolg. Het tweede jaar begon veelbelovend, maar met alleen jonge talenten red je het niet. Zij hebben gewoon ervaring nodig en drie krachten met ervaring op een hoog niveau. Bij alle clubs waar ik gewerkt heb, heb ik mee kunnen doen om de prijzen en dat is hier niet gelukt en dat steekt me. Ik hoop voor Westlandia dat de selectie er meer ervaring en kwaliteit bij gaat krijgen, anders voorspel ik misschien wel een heel lastig jaar volgend seizoen.”

Zelf neemt Cesco Agterberg komend gas terug. ,,Ja, na ruim 25 jaar trainer op tweede, derde en vierde divisieniveau wordt het tijd voor meer vrije tijd, m’n kinderen en vrouw, vakantie, weekenden weg en natuurlijk zal ik op z’n tijd m’n wedstrijdjes blijven kijken.”

 

Lees verder