Warming-up 4e Divisie (zat): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Niet tevreden over seizoen”

FC ’s-Gravenzande stond vorige week op voorsprong bij ODIN’59, maar moest toch de thuisreis maken met lege handen. ODIN’59 trok met 5-3 aan het langste eind. Trainer Richard Middelkoop hoopt in zijn laatste competitieduel, zaterdag thuis tegen De Dijk, wel de volle buit binnen te halen.

Tekst: Ton Beije

Het zat assistent-trainer Mike Jonk (foto) vorig weekend ook niet lekker dat FC ’s-Gravenzande als verliezer van het veld moest stappen. ,,Ja, echt een rotgevoel aan overgehouden. Een prima eerste helft, waarin we onze speelwijze vol overtuiging speelden en terecht met 1-3 de rust in gingen. Maar na de rust waren we overal net te laat, waardoor we in de omschakeling vier keer werden geklopt, omdat de restverdediging niet goed stond. Afgelopen week de wedstrijd weer met beelden kunnen nabespreken en dit zijn harde lessen, maar uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat we ook bij een 1-3 voorsprong nog volledig gefocust zijn en ons werk blijven doen.”

Negende

FC ’s-Gravenzande staat negende. Met nog één duel te gaan blijft dat ook zo. Is Jonk tevreden? Hij: ,,Nee niet tevreden… we hebben dit seizoen teveel wedstrijden gehad die we ‘hadden moeten winnen’ en uiteindelijk in de slotfase toch weggaven, dus dat moet beter. Ook het aantal tegendoelpunten is dit seizoen veel te hoog, waar we mee aan de slag moeten. Wel is de speelwijze aanvallend, de intensiteit en zijn veel spelers individueel beter geworden, dus over een aantal procesdoelen ben ik wel tevreden, maar puur kijkend naar het resultaat, dat moet veel beter!”

Zuinig

Voor de laatste wedstrijd komt hekkensluiter De Dijk op bezoek. Die ploeg won dit seizoen maar één duel, maar verloor haar laatste duel (afgelopen dinsdag gespeeld in Zeist) met slechts 0-2 van sc Feyenoord. Wat verwacht Jonk voor wedstrijd? ,,Ik verwacht een wedstrijd waarbij wij (zoals vaak dit seizoen) veel aan de bal zijn op de helft van de tegenstander. We zullen op zoek moeten gaan naar de ruimte die er ligt om vervolgens weer tot kansen te komen. Het is wel noodzakelijk dat we zuinig zijn aan de bal en dat we de restverdediging te allen tijde goed organiseren, zodat we direct druk op de bal kunnen houden wanneer ze de bal onderscheppen en op zoek gaan naar een snelle counter.”

Westland Cup

Zijn er nog spelers die zaterdag niet beschikbaar zijn of krijgen andere spelers nog een kans? Jonk: ,,We zullen zaterdag de wedstrijd net zo benaderen zoals iedere competitiewedstrijd, maar met het oog op de Westland Cup zou het fijn zijn om spelers te kunnen sparen die niet volledig fit zijn.” DFie Westland Cup, toch nog een prijs te winnen! ,,Dat klopt, we zullen er ook alles aan doen om het seizoen met die prijs af te sluiten”, aldus Mike Jonk.