Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Niet met de stand bezig”

HBS deed afgelopen zondag wat het moest doen (met 3-0 winnen van Heino), maar voor de competitie was het voor de ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) niet echt meer van belang. Door het winnen van de eerste periode was HBS al verzekerd van het competitietoetje.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt Kahya terug op dat gewonnen duel tegen Heino? ,,Heino was gekomen om te vechten voor hun kans op winst voor de derde periodetitel, waarin het bovenaan stond. Wij wilden gewoon winnen met goed energiek voetbal en dat is gelukt. Het duurde even voordat we scoorden en daarna moesten we, zoals zoveel wedstrijden dit seizoen, de boel eerder beslissen, maar de wedstrijd was erg leuk om naar te kijken.”

Lange trip

Zondag wacht de uitwedstrijd bij Be Quick. Een lekkere trip op de laatste speeldag. Gaat Kahya nog spelers sparen met het oog op de nacompetitie? Hij: ,,We gaan de boel onder de loep nemen en na de laatste training beslissen we wie we daar gaan opstellen.”

Aan de andere kant, HBS kan ook als hoogste regioclub eindigen op een derde plaats, maar moet dan in ieder geval zelf de volle buit binnen te halen. Speelt dat nog binnen de groep? Kahya: ,,We zijn oprecht niet bezig met de stand, nog steeds niet. Klinkt raar wellicht, maar ook zondag willen we goed voor de dag komen en daarna zien we wel waar we zijn geëindigd en welke tegenstander we krijgen in de nacompetitie.”

Aanvallen

Is Be Quick ook nog een uitdaging omdat het de op één na minst gepasseerde verdediging van de Vierde Divisie heeft? Alleen RKAVV heeft drie doelpunten minder tegen. ,,De thuiswedstrijd wonnen we met een man minder tegen een verdedigend sterk Be Quick. Nu zullen ze wel moeten aanvallen, want ze strijden ook om de derde periode en moeten winnen. Maar daar hebben wij niets mee te maken”, aldus de HBS-trainer.

Verliezen is verliezen

HBS speelde deze week de halve finale in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup en moest buigen voor Tweede Divisionist Scheveningen. Hoe kijkt Kahya op dat duel terug? Hij: ,,Ik denk dat we best een aardige wedstrijd hebben gespeeld, waarin we zeker een aantal doelpunten hadden kunnen maken en we wel heel slordig twee goals weggeven voor rust. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om het tij te keren, maar ik vind het wel een geflatteerde uitslag, maar goed. Verliezen is verliezen en dan lig je eruit.”

Kampioen?

Wie tipt hij komende zondag als de kampioen van de Vierde Divisie: Hoogeveen of Purmersteijn? Kahya: ,,Ik heb eerlijk gezegd geen voorkeur, wel frustrerend vind ik het dat we tegen beide ploegen na de winterstop gelijk hebben gespeeld in de laatste seconde van de wedstrijd. Maar ik wens zowel Hoogeveen als Purmersteijn heel veel succes.”

 

Lees verder