Warming-up zaterdag 4D: Laatste competitieronde in 4D staat nog bol van spanning

In 4D staat zaterdag nog een spannend slotstuk van de reguliere competitie te wachten. SEV voelt nog steeds de hete adem van het degradatiespook in haar nek en ook tegenstander KSD-Marine bevindt zich op een zinkend schip. Hoe dan ook een boeiende afsluiting van de reguliere competitie in deze Haags-Rotterdamse afdeling

Tekst: Peter Petit

Moerkapelle – Graaf Willem II VAC

Kampioen Graaf Willem II VAC kan zaterdag vrijuit spelen tegen een tegenstander die op moet passen niet rechtstreek te degraderen. In de kampioenswedstrijd tegen passeerden ‘de graven’ de magische grens van honderd gescoorde doelpunten. Het doelsaldo van de volgend seizoen in de derde klasse uitkomende Wassenaarders ziet er met nog één duel te gaan indrukwekkend uit: 102 voor en slechts 12 tegen. Topscorer in het team van Jan de Jong is zoon Brian met 17 treffers, gevolgd door Leo Dijkhuizen (14), Laurens Bentvelzen (11) en Jacky Adam (10).

Haagse Hout – IJVV de Zwervers.

Het team uit IJsselmonde had het tot nu toe dit seizoen moeilijk tegen ploegen die niet mee willen voetballen. Maar zaterdag kan De Zwervers net als Graaf Willem II VAC over de kaap van hondred doelpunten komen tegen het reeds gedegradeerde Haagse Hout. Dat moet geen probleem zijn, zodat het team in vorm en met vertrouwen de nacompetitie ingaat voor promotie naar de derde klas.

RVC Celeritas – SV Ommoord

Een wedstrijd waarin niets meer op het spel staat, beide teams zijn veilig. RVC Celeritas zag de hoop op deelname aan de nacompetitie in duigen vallen na de nederlaag van zaterdag tegen de terechte kampioen Graaf Willem II VAC. De thuisploeg neemt afscheid van de naar DHC Delft vertrekkende hoofdcoach Dennis Young, waar de functie van technisch manager op hem wacht. Joey Klijn en Dylan Durban volgen hun trainer komend seizoen naar de Brasserskade. In alle commotie werd afgelopen zaterdag Klijn nog gekoppeld aan de rode kaart tegen Graaf Willem II VAC. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken bleek het niet Klijn, maar Tony van der Linden te zijn geweest die de rode prent van scheidsrechter Smit ontving en dus tegen Ommoord toe moet kijken. In de heenwedstrijd in januari van dit jaar kenden de Rijswijkers geen medelijden met de ploeg uit de gelijknamige Rotterdamse wijk, die met 0-5 verdwaasd op eigen sportpark achterbleef.

FC Zoetermeer – FC Bolnes

Hoofdtrainer Leroy Vaes van FC Zoetermeer is er met zijn manschappen in geslaagd datgene te bereiken waar hij zo lang voor heeft gestreden: een plekje in de nacompetitie. Deelname aan het toetje van de competitie is dankzij de vierde plek in het eindklassement nu nog officieus binnen, alleen extreme uitslagen van meerdere concurrenten en eigen verlies kunnen nog roet in het eten gooien, maar er is niemand die daarin gelooft . De wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde FC Bolnes wordt ‘appeltje eitje’ voor de Rokkeveen-bewoners.

SEV – KSD Marine

De degradatiezorgen zijn voor hoofdtrainer Kenneth Soechit van SEV nog niet voorbij. Soechit weet dat zijn elftal tegen KSD Marine flink aan de bak moet en dat maar één resultaat telt: winnen. Bij een gelijkspel of nederlaag zijn de bewoners van de Kastelenring afhankelijk van de andere uitslagen, maar de vertrekkende Soechit wil niet anders dan SEV als vierdeklasser achterlaten. Tegenstander KSD Marine komt nog in aanmerking voor een promotie/degradatieplek. Bij een nederlaag of gelijkspel van de volgelingen van hoofdtrainer Henk Baggerman (foto) en een overwinning van Moerkapelle tegen Graaf Willem degradeert KSD Marine rechtstreeks en spelen Moerkapelle en Kralingen nacompetitie. Bij een overwinning van KSD Marine passeert het SEV op de ranglijst en speelt SEV nacompetitie. Bij winst van de ploeg van Baggerman en een nederlaag van Kralingen handhaaft KSD Marine zich rechtsreeks.

Lees verder
Net binnen