Warming-up zaterdag 4A/4C: Moment van de waarheid voor BSC’68

In 4A heeft BSC’68 het kampioenschap niet in eigen hand, maar is afhankelijk van een misstap van koploper Zevenhoven. De strijd om de derde periodetitel is nog volledig open in 4C. Vredenburch en BMT zijn de belangrijkste kandidaten.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse A

In Benthuizen neemt BSC’68 het op tegen het sterke Teylingen. De ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) kan met niets minder genoegen nemen dan een overwinning, wil het nog kans maken op het kampioenschap. Koploper Zevenhoven moet dan punten verspelen in het uitduel bij laagvlieger Woubrugge.

4e klasse C

In de strijd om de periodetitel zijn Vredenburch en BMT de grootste kanshebbers. De Rijswijkers nemen het op tegen middenmoter ODB, dat ook nog kanshebber is als ook BMT haar wedstrijd verliest. Die kans lijkt klein, want BMT neemt het op tegen het reeds gedegradeerde Semper Altius. Mocht BMT toch een misstap maken, dan zal het de nacompetitie ingaan door de periodetitel van kampioen PGS/VOGEL over te nemen.

Kampioen PGS/VOGEL speelt een fraai afsluitend duel tegen DUNO, dat plaatsing voor de nacompetitie niet meer in eigen hand heeft. GDA, dat op een tweede plaats staat, neemt het op tegen Quick Steps dat komend seizoen in de vijfde klasse speelt. Quintus en HPSV ontmoeten elkaar in Kwintsheul.

RAS en VCS moeten gaan vechten om hun plek in de vierde klasse te behouden via de nacompetitie. Het duel van aanstaande zaterdag zal dienen als voorbereiding op die strijd. sv Loosduinen is zeker van lijfsbehoud en dat geldt ook voor tegenstander sv Erasmus, dat op bezoek komt op Madestein.

Lees verder
Net binnen