Warming-up zaterdag 3C/D: Ook Ariston’80 nog in race voor periodetitel

In 3C heeft Oliveo voor de tweede maal op rij het kampioenschap gepakt. In 3D biedt een prima serie VDL nog hoop.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse C

In 3C heeft Oliveo voor de tweede maal op rij het kampioenschap gepakt. Onderin waren de Delftse clubs DHL en SEP al gedegradeerd. In deze poule moet de eerste periode, kampioen Oliveo won deze, nog worden vergeven, terwijl zeven ploegen nog kans maken op het winnen van de derde periode.

DSVP neemt de eerste periodetitel van Oliveo over als het zelf van FC Maense wint. Nummer twee Zwarte Pijl heeft namelijk al een periodetitel. Maar ook FC Maense moet nog aan de bak om zich wellicht veilig te spelen. DSVP is dus gewaarschuwd. Bij verlies van de blauw-witten en winst van LMO gaat het toetje aan de Pijnackerse voetbalvereniging voorbij.

Oliveo gaat overigens op bezoek bij het reeds gedegradeerde SEP. Ariston’80, nog in de race voor de derde periode, speelt een heuse derby tegen degradant DHL. Pakken Martin de Graaf (foto) en consorten een ‘ticket’ voor het toetje van de competitie?

3e klasse D

Dood en begraven was VDL enkele weken geleden. De ploeg van Henk Salari leek directe degradatie naar de vierde klasse niet te kunnen voorkomen, maar een uitstekende serie biedt de Maassluissenaren toch nog hoop. Uit de dood opgestaan. Bij winst aanstaande zaterdag op DVO’32 en puntverlies van SC Botlek tegen Kethel Spaland hebben Salari en consorten het vege lijf voorlopig gered en degradeert SC Botlek naar de vierde klasse. Voltooit VDL haar ‘Houdini-act’ dan in de nacompetitie?

Lees verder
Net binnen