Warming-up zaterdag 1B: Strijd om nacompetitie bovenin nog spannend

De kampioen is bekend in de eerste klasse B. DSO promoveert naar de Vierde Divisie. Wie er naast VELO nacompetitie voor promotie gaat spelen, wordt dit weekend duidelijk. Onderin is naast DHC ook UVS gedegradeerd. Voor VUC is ontsnappen aan degradatie zo goed als onmogelijk.

Tekst: Hans Kulk

Het wordt komend weekend geen saaie zaterdag in de eerste klasse B. Zowel boven- als onderin valt er nog het nodige te verdienen. Wie neemt bijvoorbeeld de periodetitel van DSO over? Met andere woorden, wie wordt er tweede in de eindrangschikking? Die Haghe, Wippolder of misschien zelfs Valken’68? En wie pakt de derde periode? Wippolder en Valken’68 zijn hierin de grootste kanshebbers.

Nacompetitie

Wippolder, de ploeg van trainer Mark Moen, speelt thuis tegen kampioen DSO, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. Die Haghe, nu nog tweede, gaat op bezoek bij VELO, de Wateringers hebben al een periode op zak. Valken’68 voetbalt zaterdag tegen sv Nootdorp. De geelhemden, getraind door Jeroen Struijs (foto), zullen op sportpark ’s-Gravenhout moeten winnen om ook volgend seizoen van een plek in de eerste klasse verzekerd te zijn. Bij een ander resultaat worden de duels van HVV (thuis tegen Forum Sport) en sv Den Hoorn (thuis tegen Voorschoten’97) interessant. sv Nootdorp heeft 32 punten (-2), HVV 30 (-6) en Den Hoorn 29 (+2). Twee van deze drie ploegen spelen sowieso nacompetitie voor behoud. VUC (26) kan in theorie sv Den Hoorn nog achterhalen, maar met een doelsaldo van -6 is de kans daarop nihil. De ploeg van Rob de Lange speelt een uitduel bij het reeds gedegradeerde UVS.

Eer

Eén duel, DHC versus sv Honselersdijk, gaat alleen nog maar om de spreekwoordelijke eer. Wie weet pakken de Delftenaren, volgend seizoen actief in de tweede klasse, als afsluiting drie punten. Hoe mooi zou dat zijn? Het is aan sv Honselersdijk of zij willen meewerken aan een ‘feestje’ aan de Brasserskade.

Lees verder