Brandon Tichem verruilt komend seizoen DSO voor FC Zoetermeer

Brandon Tichem (foto), de creatieve nummer tien van het naar de Vierde Divisie gepromoveerde DSO maakt zich op voor een nieuwe uitdaging bij zijn oude club FC Zoetermeer.

Brandon (28) begon zijn voetballoopbaan bij DSO in de F- en E-selectie, waarna hij zijn vader achterna reisde naar FC Zoetermeer, die daar de E-top ging trainen. Samen behaalden ze de nodige successen. Na wat omzwervingen debuteerde Brandon Tichem op 16-jarige leeftijd in het eerste van Alphense Boys waar hij binnen vijftien seconden scoorde tegen sc Feyenoord. In dat jaar kon hij kiezen uit vele BVO’s en koos hij voor Feyenoord waar hij met de O19 het landskampioenschap won. Daarna ging hij het avontuur aan bij NAC Breda.

Overstap

Om zich meer te richten op zijn maatschappelijke carrière maakte hij de overstap naar onder meer VVSB (Topklasse), Westlandia (Derde Divisie) en keerde hij uiteindelijk terug naar DSO, waar hij met het eerste twee keer achter elkaar promoveerde van de tweede naar de eerste klasse en dit seizoen naar de Vierde Divisie.

Ambitie

Peter Lieffering, Voetbalzaken FC Zoetermeer: ,,Het is mooi om te zien dat weer een oud FC Zoetermeerder de weg terug heeft gevonden naar onze club. Brandon, een middenvelder die ook op de flanken goed uit de voeten kan, is gemotiveerd om onder aantredend hoofdtrainer Martijn de Zoete de nodige stappen te zetten om FC Zoetermeer naar een hoger niveau te brengen en daarmee de ambitie van de club waar te maken.”

Lees verder