Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Zo hoog mogelijk eindigen”

Scheveningen speelde zich vorig weekend op eigen veld knap definitief veilig door met 2-0 te winnen van IJsselmeervogels. Scheveningen is – met alleen de uitwedstrijd tegen TEC nog te gaan – niet meer in te halen en speelt dus ook volgend seizoen weer in de Tweede Divisie.

Tekst: Ton Beije  

Scheveningen had afgelopen zaterdag meer weerstand verwacht van IJsselmeervogels, dat nog moet knokken voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Het werd eigenlijk een simpele winst voor de Houtrust-bewoners. Trainer John Blok (foto): ,,We zijn natuurlijk blij en trots omdat het ons wederom is gelukt om straks weer op het hoogste niveau te mogen uitkomen. Een groot compliment voor iedereen die daar zijn bijdrage aan heeft geleverd. De overwinning op IJsselmeervogels was eigenlijk vrij eenvoudig al hadden we de spanning er veel eerder af moeten halen. We hebben de eerste helft genoeg kansen gehad om de wedstrijd al gelijk te beslissen. De tweede was het iets moeizamer zonder dat we echt in de problemen zijn geweest. De uiteindelijk bevrijdende goal viel laat, maar dat maakte de vreugde niet minder.”

Tim Peters

,,Mooi ook dat Tim Peters juist tegen zijn oude club IJsselmeervogels afscheid kon nemen van ons eigen publiek”, gaat Blok verder. ,,Tim is de afgelopen jaren van grote waarde geweest voor Scheveningen. Een voorbeeld voor velen met zijn positivisme, werklust en leiderschap.”

Linker rijtje

Scheveningen kan dit seizoen zelfs eindigen in het linker rijtje. Dat is ook nog een uitdaging voor komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen TEC. Blok: ,,Natuurlijk. Buiten nog dat we onze sportieve plicht moeten vervullen, willen we gewoon zo hoog mogelijk eindigen. Voor het tweede jaar achter elkaar in het linkerrijtje eindigen zou helemaal een topprestatie zijn, dus daar gaan we voor.”

Scheveningen kan dus nog stijgen op de ranglijst en is veilig. Dat geldt niet voor tegenstander TEC. Voor de thuisploeg staat er nog veel op het spel. Blok: ,,TEC zal alles in eigen hand willen houden en dus waarschijnlijk vol voor de winst gaan. Wij zullen deze wedstrijd benaderen als alle voorgaande en ons daar dus op voorbereiden. We gaan dus geen gekke dingen doen en gewoon het team opstellen waarmee wij denken TEC te kunnen verslaan. In vergelijking met vorige week voegt Tim Peters zich helaas bij de afwezige spelers.”

Sir Winston Cup

Scheveningen speelde afgelopen dinsdag in de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegen Vierde Divisionist HBS. Hoe kijkt John Blok terug op dat duel? Hij: ,,Ik denk dat we daar een prima pot hebben gespeeld. Jammer natuurlijk dat we al deze wedstrijden op ons tweede veld hebben moeten spelen, maar iedereen heeft zaterdag weer kunnen zien hoe hard ons hoofdveld is in deze droge periode. Hopelijk slaagt de gemeente er nog in ons snel weer een veld te geven dat past bij de Tweede Divisie. Voor ons was het ook een mooie gelegenheid om de spelers die zaterdags wat minder minuten maken weer speeltijd te geven. Leuk om straks de finale te spelen, maar eerst zaterdag het seizoen goed afmaken.”

 

Lees verder