Zaalvoetbal: Mo El Osrouti op schot voor zvv Den Haag 2 tegen FC Boshuizen

Afgelopen dagen vonden de halve finales van de KNVB-districtsbeker in de zaal plaats. zvv Den Haag 2 won ruim van FC Boshuizen. Bij de vrouwen won het tweede team van Mazzel Stars van FC Westland.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

zvv Den Haag 2 – FC Boshuizen

In Sportcampus Zuiderpark zagen veel toeschouwers een wedstrijd van behoorlijke hoog niveau. Beide ploegen kregen kans na kans, maar zvv Den Haag kwam al in de tweede minuutdoor een doelpunt van Mo El Osrouti op voorsprong: 1–0. Ook FC Boshuizen kregen kansen en de gelijkmaker van Achraf Boy viel dan ook in de achtste minuut: 1–1.

Na een klein kwartier spelen verdubbelde met een fraaie doelpunt Mo El Osrouti de marge voor zvv Den Haag: 2-1. Ondanks kansen voor Mo El Osrouti, Mo Ouarraki, aanvoerder Luthmarnick Maria, Randall Labordus en Anass el Jaouhari hield doelman Mohammed Gasamma FC Boshuizen in de wedstrijd.

Na de wisseling van helft zagen scheidsrechter Ricardo Warring en zijn secretaris Omperkash Ganner hetzelfde spelbeeld, maar er werd door zvv Den Haag meer gescoord, terwijl moe geraakte spelers van FC Boshuizen zvv Den Haag-doelman Elias Chouardi niet konden verontrusten. Ondanks dat doelman Mohammed Gasamma van FC Boshuizen fantastisch stond te keepen, werd het 8–1, met het ene doelpunt mooier dan het andere. Namens zvv Den Haag scoorden Mo El Osrouti (3x), Mo Ouarraki (2x) en Brahim Saidi (uit een mislukte bal) de doelpunten.

FC Westland 5 – HBSS

Dit duel werd in de 48e minuut, bij een stand van 5-2 in het voordeel van FC Westland 5, gestaakt vanwege overtredingen, vooral in de tweede helft, van met name Westlandse kant. Scheidsrechter René de Jong liet erg veel doorgaan, waar hij eigenlijk beter had kunnen fluiten. HBSS liet ook in Poeldijkse Jan van der Valk-sporthal merken niet blij te zijn met de beslissingen van scheidsrechter De Jong en vroeg zich af of deze arbiter wel geschikt was voor dit soort wedstrijden.

De KNVB heeft tot ieders verrassing, ook bij FC Westland, besloten om de bereikte stand als eindstand aan te merken, zodat competitieleider Milly Verburch de finale kan plannen op maandag 5 juni aanstaande.

De doelpunten van FC Westland kwamen overigens van Redouan el Margi, Anouar Attal Haoui, Aimen Said, Rida Aarab en Karam Boukhari. Opmerkelijk is wel dat al deze spelers eigenlijk in het eerste of in het tweede team spelen.

Op maandag 5 juni spelen zvv Den Haag 2 en FC Westland 5 tegen elkaar in de eindstrijd.

Vrouwen

FC Westland-Mazzel Stars

Bij de vrouwen heeft het tweede team van Mazzelstars toch verrassend gewonnen (met 1-9) van FC Westland vrouwen 1 en Berkel vrouwen 1 liet zich ook niet verrassen door tegenstander Futsal Rotterdam vrouwen 2. Berkel won met 4–0.

Mazzelstars vrouwen 2 komt dus binnen de lijnen in de finale tegen Berkel vrouwen 1 en dat duel start op maandag 5 juni om 19.30 uur.

Lees verder