Zaterdag 5B: Knappe zege HDV, Quick niet langs laagvlieger De Ster

Alle belangrijke beslissingen waren al gevallen in de 5e klasse B. In de laatste speelronde klom REMO nog een plaatsje na een zege op Wanica Star. Hekkensluiter HDV pakte nog een overwinning mee door DVC te verslaan en Quick werd op een gelijkspel gehouden door De Ster.

Tekst: Roland van der Linden        |       Foto’s: Alex Pronk

Quick (H) – De Ster

De Ster was in de eerste helft de bovenliggende partij en ging met een 0-2 voorsprong de rust in door treffers van Nelson De Abreu and Kelvin Onose. Quick kwam na de thee snel terug in het duel. Na de 1-2 werd uit een strafschop de 2-2 gescoord. Met nog een kwartier te spelen kwamen de Haantjes zelfs met 3-2 voor en leek de overwinning binnen. Vlak voor het eindsignaal trok Kelvin Onose de stand alsnog gelijk en pakte De Ster verrassend een punt: 3-3.

REMO – Wanica Star

Door een 3-0 overwinning op Wanica Star klom REMO nog een plaatjes op de ranglijst en eindigde op een vijfde positie. Al voor de rust had de thuisploeg een 2-0 voorsprong opgebouwd. Na de thee creëerde Wanica Star nog wel kansen, maar kon niet tot scoren komen. REMO deed dit nog wel een keer, waardoor het duel in 3-0 eindigde.

HDV – DVC

In het Zuiderpark leverde HDV een knappe prestatie door DVC op een nederlaag te trakteren. In een gelijkwaardige eerste helft ging HDV met een 1-0 voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Faouzi Baaziz. Na de doelwisseling was HDV de betere ploeg en greep een 3-1 overwinning. Invallers Oussama Chaabaoui en Redouan Akachar schoten de thuisploeg naar de winst. Martijn Verheij was trefzeker namens DVC.

Moordrecht – Toofan

Tegen Moordrecht eindigde Toofan de competitie in mineur. De Haagse ploeg werd van het veld gespeeld door de thuisploeg. Het duel eindigde in 8-0, waardoor Toofan op de tiende plaats eindigde.

Gouderak – SVO Buytenpark

SVO Buytenpark had een flitsende start tegen de thuisploeg. Binnen twee minuten stond al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Na een treffer van Younes Ktitu zorgde Fabian Bruster voor het tweede doelpunt. De Zoetermeerse formatie van trainer Francis zag Gouderak terugkomen tot 1-2. Een tweede treffer van Bruster zorgde voor de 1-3 op het scorebord. Gouderak produceerde nog wel de 2-3, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Lees verder