Zaterdag 4D: SEV handhaaft zich na winst op KSD-Marine

Kampioen Graaf Willem II VAC was op de slotdag van de competitie te sterk voor Moerkapelle. RVC Celeritas moest haar meerdere erkennen in Ommoord. SEV stelde haar plaats in de vierde klasse veilig met een nipte zege op KSD Marine. FC Zoetermeer liet Bolnes al hoeken van het veld zien.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Franca Dobbe & Robbert Bakker

Moerkapelle – Graaf Willem II VAC

Graaf Willem II VAC speelde goed en gedisciplineerd en ging op zoek naar kansen. In de eerste helft trof de ploeg van trainer Jan de Jong twee keer doel. Na een kwartier was Joao Malfitano scherp in de afwerking en zeven minuten voor de rust volgde een goal van Hugo van Diepenbeek. In de tweede helft gooide Leo Dijkhuizen het duel definitief op slot: 0-3. Voor Martijn Nieuwenhuizen was het duel zijn afscheid van selectievoetbal. De clubman gaat in een lager elftal spelen.

FC Zoetermeer – Bolnes

FC Zoetermeer mag zich gaan richten op de nacompetitie. Het reguliere seizoen werd afgesloten met een 9-1 overwinning op het zwakke Bolnes. Al voor de rust was het duel beslist. Djamil El Messaoudi opende de score en was daarna de aangever voor de treffer van Dennis Wareman die ook de 3-0 voor zijn rekening nam. Een bal van Jessy Vermeer werd daarna door Bolnes in het eigen doel gewerkt. Met nog zeven minuten te gaan voor de rust zorgde Jonas van den Hemel voor de 5-0. In de tweede helft waren ook nog Roald Houterman, Jonas van den Hemel, Billy Oudshoorn en Akash Singh trefzeker. Bolnes redde bij een 6-0 achterstand de eer uit een strafschop. (Foto’s FC Zoetermeer-Bolnes: Robbert Bakker)

RVC Celeritas – sv Ommoord

In Rijswijk moest de thuisploeg met 3-4 haar meerdere erkennen in de Rotterdammers. Ommoord was zeer effectief in het benutten van de kansen, waar RVC Celeritas in de tweede helft voor één doelpunt wel twintig pogingen nodig had. Ook werd nog eens een strafschop gemist. Jergo Leijdekkers, Bencho Calliste en Sami Bousetta scoorden voor RVC Celeritas.

SEV – KSD-Marine

In de onderste regionen hadden zowel SEV als KSD Marine nog veel op het spel staan. SEV wilde zich handhaven en KSD-Marine moest proberen rechtstreekse degradatie te ontlopen en kon zich ook nog veilig spelen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten en vooral van de gemiste kansen. De eerste helft was voor KSD-Marine, dat door een doelpunt van Romano Charité op 0-1 kwam. Charité verprutste later nog een kans op de 0-2. (Foto’s SEV-KSD Marine: Franca Dobbe)

Na de hervatting een veel beter SEV, dat vocht voor haar laatste kans. Door twee doelpunten van matchwinnaar Tommy van den Berg kwam een 2-1 zege voor de Leidschendammers op het bord te staan. De zege had nog veel hoger uit kunnen vallen, maar Dylan van Beek en Tommy van den Berg faalden in de afwerking. In de laatste tien minuten was er een alles-of-niets-offensief van KSD Marine, maar dat haalde niets uit. Door de nederlaag van Moerkapelle gaat KSD Marine de nacompetitie in, SEV eindigde net boven de gevarenzone.

Haagse Hout – IJVV de Zwervers

Haagse Hout bleef steken op twee overwinningen dit seizoen. Tegen het sterke IJVV de Zwervers kon niet voor een verrassing worden gezorgd. Ondanks twee doelpunten van Burak Huyuk werd met 2-5 verloren.

(Klik HIER voor meer foto’s van SEV-KSD Marine)

Lees verder