Zaterdag 4C: Veertien treffers voor Quintus, teller GDA stokt bij negen

Er werden veel doelpuntrijke duels gespeeld in 4C. Voor Quintus was het prijsschieten tegen HPSV en ook GDA was oppermachtig in het duel met Quick Steps. VCS was RAS net te slim af en sv Loosduinen en sv Erasmus kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Roland van der Linden

Quintus – HPSV

Quintus had al binnen een kwartier het duel met HPSV beslist. De ploeg uit Kwintsheul greep een 3-0 voorsprong door treffers van Sean van der Stap, Max van der Knaap en Timo van Houten. Kort daarna volgde de 4-0 van Dylan de Brabander en nog voor de rust werd het 5-0 door een treffer van opnieuw Van der Stap. In de tweede helft liet de 6-0 van Bart de Swart maar zes minuten op zich wachten. Daarna rolde Quintus de politiemannen, die vanwege de demonstratie op de A12 negen spelers niet tot hun beschikking hadden, op. Daan Mansveld (3x), Sean van der Stap, Bart de Swart (2x), Ray van der Selm en Rob van Binsbergen voerden de score op naar 14-1. De enige treffer van het sportief spelende HPSV kwam op naam van Aldo Shehu. Een mooi afscheid voor vertrekkend trainer Richard Langeveld (foto).

Quick Steps – GDA

GDA was heer een meester tegen het reeds gedegradeerde Quick Steps. Na een 0-4 ruststand eindigde het duel in een eclatante 0-9 overwinning. Michael van Zwam (3x), Jayden van Zoelen, Tim aan den Wiel, Jeroen Mantel, Arnout Ooijevaar, Mark Okhuizen en Bradley Schoenmaker zorgden voor de doelpunten. Via de nacompetitie mag GDA proberen de derde klasse te bereiken.

RAS – VCS

Bij het duel tussen RAS en VCS stond niets meer op het spel. Beide teams moeten via de nacompetitie proberen zich te handhaven. VCS won het duel met 2-3. Edwin Sintim scoorde twee keer namens RAS. De thuisploeg miste diverse kansen op de gelijkmaker.

sv Loosduinen – sv Erasmus 

sv Loosduinen kwam uitstekend uit de startblokken. Al na een minuut opende Tom Vrieling de score voor de thuisploeg. Zeven minuten later lag de bal opnieuw in het doel van sv Erasmus, maar werd de treffer afgekeurd. De rust werd bereikt met een 1-1 stand op het bord. Na de thee bleef het spannend. sv Loosduinen nam tot drie keer toe een voorsprong, maar zag sv Erasmus de stand keer op keer gelijktrekken. Nemo Verstraten, Angelo Holt en Martin Rienstra scoorden voor het team van trainer Ronald Paats. De doelpunten van sv Erasmus kwamen op naam van Ibrahim el Assili (2x), Martin Kersten en Giovanni van Spronsen.

Lees verder