Zaterdag 3B: Tien treffers voor Jordi van Maanen, Verburch eenvoudig langs Naaldwijk

Kampioen Sportclub Monster liet geen spaan heel van hekkensluiter sv Madestein. Verburch had opvallend weinig moeite om Naaldwijk naar een nederlaag te leiden. Duindorp SV en Lyra hielden elkaar in evenwicht op Houtrust.

Tekst: Roland van der Linden

sv Madestein – Sportclub Monster

Tot aan de rust kon de Haagse thuisploeg de schade nog enigszins beperkt houden. sv Madestein ging met een 1-4 achterstand aan de thee. In de tweede helft kwam de doelpuntenmachine van Sportclub Monster pas goed op gang en scoorde de formatie van trainer Marco Meijer maar liefst tien keer, waardoor de eindstand 1-14 werd. Rashidi Gilkes redde de eer voor sv Madestein. Namens sc Monster was Jordi van Maanen (foto) de gevierde man met tien doelpunten. Senna Kool (2x), Keke Stam en Sam Ducker konden ook het net vinden voor de bezoekers.

Verburch – Naaldwijk

Verburch kwam al vroeg in het duel met Naaldwijk op een 1-0 voorsprong en hield deze in stand tot aan de rust. Na de thee waren de Poeldijkers heer en meester en liepen weg naar een duidelijke 5-0 overwinning. Vince van der Knaap was goed op schot voor Verburch met vier doelpunten. Jarno Houtenbos was ook trefzeker voor de thuisploeg.

Duindorp SV – Lyra

In de tiende minuut was het al raak voor de thuisploeg. Vanuit vrije positie mocht Fransesco Fens de bal inkoppen: 1-0. Een klein kwartier later was de stand weer gelijk nadat een voorzet van Marc den Toom door Dyon Lemckert werd ingekopt: 1-1. Duindorp SV kreeg voor rust nog veel kansen, maar doelman Jordi Pronk hield Lyra in de wedstijd. Diep in de tweede helft nam Lyra een voorsprong door een doelpunt van Thom Kuyvenhoven, maar de thuisploeg herpakte zich goed en kon nog de 2-2 produceren. Beide teams mogen zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

 

Lees verder