Zaterdag 3B: Te Werve langs Schipluiden, VDL voorkomt voorlopig degradatie

In 3D completeerde VDL haar succesvolle missie en voorkwam rechtstreekse degradatie door een overwinning op DVO’32. Te Werve speelde in 3B een prima duel tegen Schipluiden. KMD was MVV’27 te slim af en Zuid West DH speelde Laakkwartier naar een nederlaag.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse B

MVV’27 – KMD

In de eerste helft nam KMD al een beslissende 0-2 voorsprong. Jesse de Waard (foto) opende de score voor de Wateringers en twee minuten later was ook Jules Maring trefzeker voor KMD. Na de doelwisseling was MVV’27 al na twee minuten trefzeker. Lourens van Rooijen was de doelpuntenmaker. Het slotakkoord was voor Twan Maartense, die voor de 1-3 eindstand zorgde.

Zuid West DH – Laakkwartier

Laakkwartier ging door een treffer van Timon Nunez nog wel de rust in met een 0-1 voorsprong. Zuid West DH kreeg nog wel een goede kans op de gelijkmaker, maar doelman Lieuwe van Slooten kon een strafschop stoppen. In de tweede helft greep de thuisploeg met twee treffers alsnog de overwinning. Laakkwartier zal in de nacompetitie beter moeten spelen om degradatie te voorkomen.

Schipluiden – Te Werve

Ondanks het missen van een aantal basisspelers was te Werve de betere ploeg in het duel met Schipluiden. De Rijswijkers speelden goed en kregen veel kansen, die drie treffers opleverden. Uit een benutte strafschop van Chris van Beurden kwam Schipluiden op 1-0. Abdullah Aydemir trok de stand gelijk voor de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede. Na rust was Aydemir weer trefzeker op aangeven van Faisal Amasaidae. Al snel kwam Schipluiden weer langszij door een doelpunt van Martijn van Dorp. Te Werve pakte de volle buit na een benutte strafschop: 2-3.

3e klasse D

VDL – DVO’32

Met een krappe overwinning op DVO’32 ontsnapte VDL aan rechtstreekse degradatie. Voor de club uit Maassluis scoorde Senna Penning in de 33e minuut de enige treffer. Door de 1-0 zege passeerde VDL sc Botlek op de ranglijst en mag nu proberen om via de nacompetitie zich te handhaven in de 3e klasse. DVO’32 eindigde als achtste, maar door het winnen van eerste periodetitel mogen de Vlaardingers toch nog hopen op promotie.

 

Lees verder