Zaterdag 3A: Stompwijk’92 voorkomt degradatie, DWO toch nacompetitie in

Op spannende laatste speeldag pakte Stompwijk’92 een punt tegen Aarlanderveen en mag gaan proberen om via de nacompetitie het verblijf in de derde klasse te verlengen. DWO verloor van VVSB, maar heeft toch nog kans op promotie via de nacompetitie doordat ook Kouderkerk haar duel niet in winst kon omzetten.

Tekst: Roland van der Linden

Aarlanderveen – Stompwijk’92  

Stompwijk’92 hield in een uitduel het sterkte Aarlanderveen op een 1-1 gelijkspel. Nick Ammerlaan zorgde voor de cruciale gelijkmaker. Dankzij het veroverde punt verliet de equipe van trainer Erik van Manen de degradatiezone en mag nu de nacompetitie in. Sporting Leiden daalt nu af naar de vierde klasse na een 5-0 nederlaag tegen RKDES.

Blauw-Zwart – FC Oegstgeest

Op eigen veld gingen de Wassenaarders met een 1-0 voorsprong de rust in tegen FC Oegstgeest door een treffer met het hoofd van Illias Assaban (foto). Door matig spel van Blauw-Zwart kreeg FC Oegstgeest de kans om nog langszij te komen: 1-1. Blauw-Zwart kan zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie om de tweede klasse te bereiken.

VVSB – DWO

Ook DWO plaatste zich voor het competitietoetje. De Zoetermeerders speelden een stormachtige eerste tien minuten, maar kon in drie één-op-één situaties met de keeper niet een voorsprong nemen. Vlak voor rust negeerde een matig en continu in het voordeel van VVSB fluitende scheidsrechter het vlagsignaal van de vlagger van DWO.  Een uitbal werd niet aan DWO gegeven maar leverde een vrije trap voor de thuisploeg op waaruit de 1-0 kwam. In de hele tweede helft drong DWO wel aan, maar kon maar weinig kansen creëren en leed een terechte nederlaag. Door de nederlaag van Koudekerk bij SCW plaatste DWO zich toch nog voor de nacompetitie en speelt dinsdag tegen Legmeervogels.

 

Lees verder