Zaterdag 2E: Winnend HMSH daalt toch met goed gevoel af

HMSH heeft een tegenvallend seizoen toch nog positief afgesloten. De inmiddels gedegradeerde ploeg van Faizel Soekhai (foto) won van een andere degradant, namelijk Full Speed. Aan de Vrederustlaan werd het 2-1 voor de roodhemden. Beide ploegen acteren komend seizoen in de derde klasse.

Tekst: Hans Kulk

Een duel om des keizers baard. Meer stelde het duel tussen degradanten HMSH en Full Speed niet voor. Klaar met deze competitie en wellicht al bezig met het komende seizoen in de derde klasse. De ploegen maakten er aan de Vrederustlaan in ieder geval een leuke en vooral sportieve wedstrijd van. De Delftenaren kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Inayat Wiegeraad.

Kantelen

Na de rust kantelde het duel in Haags voordeel. Coach Faizel Soekhai zag zijn ‘pupil’ Baris Dögrusöz de gelijkmaker aantekenen: 1-1. Maar daar bleef het voor de roodhemden niet bij. Twintig minuten voor tijd schoot Arda Genc de 2-1 in de touwen. Beide ploegen kregen in de resterende speeltijd nog wel wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

Treurnis

Met de vierde overwinning van het seizoen nam HMSH toch nog met een positief gevoel afscheid van de tweede klasse. Full Speed daarentegen met een kater die zijn weerga niet kent. Frank Verhaar en consorten stonden na vijf duels, waarvan er vier werden gewonnen, bovenaan in de tweede klasse E. Maar de hosanna-stemming maakte plaats voor treurnis. In de resterende 21 duels werd er namelijk nog maar één keer gewonnen. Waar het aan heeft gelegen weten alleen de intimi. Feit is wel dat de club, net als HMSH, komend seizoen in de derde klasse uitkomt. Daar kan helaas niemand meer iets aan veranderen.

Lees verder