Zaterdag 2E: Zelfs ‘baard van de keizer’ wil HVC’10 niet hebben

Ach, het was lekker weer, er was vrijwel geen parkeerplaats aan de Brasserkade vrij. Zouden er zoveel toeschouwers naar een duel voor spek en bonen komen kijken? In de bestuurskamer van Concordia zat echter de toernooicommissie voor een grootschalig jeugdtoernooi, waarbij in ieder geval de zekerheid kon worden getrokken, dat er flink wat hamburgers werden omgezet.

Tekst: Cees van der Pol

Een wedstrijdformulier was echter niet voorhanden en niet te vinden en daarom kon uw verslaggever niet de naam van de doelpuntenmaker van Concordia noteren. Hij passeerde al na vijf minuten met een serieus schot van de linkerkant invaller-doelman Dinand Staal: 1-0.

Scheids Jeroen Noordhoek

De altijd relaxte scheidsrechter Noordhoek uit Vlaardingen bracht secretariële hulp door in de rust een digitale foto van de opstelling te verstrekken. Het winnende Delftse schot werd blijkbaar geproduceerd door Dennis Gelpke. Het was een opstapje voor de eerste overwinning in de derde periode. De rest van de derde reeks werd allemaal verloren.

Nu gaf HVC’10 er alle gelegenheid voor, want aangezien vier spelers op scherp stonden, werden die gespaard voor de nacompetitie, enkele anderen waren licht geblesseerd en trokken dus ook geen voetbalschoenen aan. Er vielen inderdaad geen gele kaarten, want Noordhoek voelde de landerige sfeer prima aan. Maar hij verbaasde zich toch wel over de manier waarop sommige spelers ‘er dan toch nog even tegen aan gaan’.

Blessure Reurink

Toch valt niet alles in het leven te plannen. Na tien minuten viel Jorno Reurink uit en het is niet zeker of die blessure zo ernstig is dat hij niet kan spelen tegen Lyra volgende week. Toen moest toch de scherp staande Bouwhuis alsnog zijn veters vastmaken.

Er waren ook een paar spelers die er niet zo’n zin in leken te hebben, terwijl aan Delftse kant soms nog even gebikkeld werd. Maar het jonge Concordia kon in de eerste helft niet doordrukken en op een paar kleine mogelijkheden na kon HVC’10 de Delftse doelman Poya Maleki Seifar (volgend seizoen bij FC Skillz) geen moeilijkheden bezorgen.

Sterker

Blijkbaar vond de ploeg van Piet Boon (foto) het toch te gek om door een degradant naar huis gestuurd te worden. Op links ging ook Slutskyy weer meedoen. Na een kwartier mocht ook Kay van den Bos weer van de bank. Het leverde nu in ieder geval wat felle schoten op, maar nu was doelman Seifar attent. Uitgespeelde kansen kwamen er eigenlijk niet. Bij HVC’10 viel de naar sv Loosduinen vertrekkende back Marlon van Minnen in positieve zin op, onder meer door een afstandsschot dat door een actie van de doelman werd afgehandeld.

Weinig vermeldenswaard

Concordia wilde de laatste wedstrijd in de tweede klas winnend afsluiten en trok zich met een 4-4-2-systeem terug. Behalve wissels en wat pogingen viel er eigenlijk niets opmerkelijks te zien wat het vermelden waard was. Ja, een kwartier voor tijd kreeg aanvoerder en spits Evert Vrijhof van Concordia een bloemetje van de voorzitter, want hij stopt met selectievoetbal. Was ook niet echt opzienbarend.

Dat daarna invaller Quint Koeleman na een onoplettendheid in de Hoekse defensie valk voor tijd met een vallende sleepbeweging de 2-0 in het Hoekse doel schoot was een statistisch gegeven. Dat vond ook scheids Noordhoek wel, ‘Nachspielzeit’ was er niet.

Ander vaatje

Het leek deze middag of de Hoekse ploeg de baard van de keizer niet wilde hebben, al was na afloop niet iedere speler gediend van de manier van spelen. In de zware reeks van drie te winnen nacompetitie-wedstrijden om in de tweede klas te blijven moet een heel ander vat inzet uit de stal gehaald worden. Dan was dit partijtje tegen Concordia een zwakke generale, maar ieder kent die spreekwoorden intussen wel.

Lees verder