Zaterdag 2E: Doelpunten geven Wilhelmus-SVC’08 nog wat kleur

De wedstrijd tussen Wilhelmus en SVC’08 ging nergens meer om, beide ploegen waren zeker van nacompetitie, Wilhelmus voor behoud van de tweede klasse en SVC’08 voor promotie naar de eerste klasse.

Tekst: Jaap Lolkema      |     Foto’s: Bert Tielemans

Je kon dus een duel verwachten waarin beide ploegen vooral wilde voorkomen tegen kaarten en of blessures aan te lopen. SVC’08 had dan ook de spelers die op scherp staan aan de kant gehouden. Bij Wilhelmus bleef Cedric Aké in de eerste helft buiten de ploeg.

De wedstrijd kende een stormachtige start. Al na drie minuten verscheen Phiras Chehoudi geheel vrij voor doelman Wesley Storm van SVC’08. Hij zag zijn inzet echter gestopt en zo behoedde Storm SVC’08 van een snelle achterstand. De tegenaanval van SVC’08 leverde wel gelijk een doelpunt op. Op links combineerde Iliass Daoudi met Sherdinant Michel, waarbij laatstgenoemde bal aflegde op Norvin Mercera die gemakkelijk in kon schieten: 0-1. Twee minuten later was het op nieuw raak. Wederom een mooie aanval over de linkerflank die door Björn Balzer kundig werd afgerond: 0-2.

Het leek zo een gemakkelijk middagje te worden voor SVC’08. Maar Wilhelmus heeft in de laatste periode bewezen dat het zich terug kan vechten uit onderliggende positie, zo ook nu. In de tiende minuut ging Patrick Bos een duel aan met een Wilhelmus-aanvaller, die daarbij uit balans raakte, de scheidsrechter liet zich leiden door het appelleren van de Wilhelmus-spelers en wees wel heel makkelijk naar de stip. Nick Hendriks, verreweg de beste man aan Wilhelmus-zijde, scoorde beheerst: 1-2.

Grimmiger

SVC’08 reageerde geïrriteerd op de onterecht toegekende penalty, waardoor de wedstrijd onnodig grimmiger werd van beide kanten. Het warrige optreden van de leidsman werkte ook niet echt rustgevend. Gelukkig onderkenden beide teams dat de eerstvolgende wedstrijd voor beide ploegen veel belangrijker is en bleef het allemaal binnen de perken.

In de achtendertigste minuut wist Jerry Plat zich vrij te spelen en schoot van afstand hard en onhoudbaar de bal tegen de touwen, zodat de marge weer op twee werd gebracht (1-3) en SVC’08 met een mooie voorsprong op de rust af ging. Maar in de vierenveertigste minuut liet de SVC’08-verdediging zich in de maling nemen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd snel genomen. Terwijl de verdedigers nog met geheel andere dingen bezig waren tikte Brandon Poncin de bal in vrije positie over Wesley Storm in het doel: 2-3.

Zin

Na rust leek Wilhelmus dat dinsdag al aan moet treden in de nacompetitie er meer zin in te hebben dan SVC’08. Nadat in de vijftigste minuut een bal in vrije positie wild over het doel van SVC’08-goalie Wesley Storm werd geschoten, kon hij vijf minuten later ternauwernood met één hand redding brengen op een hard schot. Echter terwijl Wilhelmus de gelijkmaker probeerde te forceren was het SVC’08 dat scoorde. Jerry Plat bracht een vrije trap vanaf het middenveld naar het hoofd van Patrick Bos die inkopte. Bij de tweede paal was Bjorn Balzer ter plaatse om het laatste zetje te geven: 2-4.

Wilhelmus gaf zich nog steeds niet gewonnen en bleef aandringen op een beter resultaat. Een diepe bal op Phiras Cheoudi leidde tot een botsing met doelman Wesley Storm, die zich hierbij van zijn slechtste kant liet zien. Bij judo levert een dergelijke actie waarschijnlijk ippon op, maar hier beloonde de scheidsrechter zowel Wesley Storm als Phiras Cheoudi met een gele kaart. Vijf minuten voor tijd had deze onbezonnen actie nog grotere gevolgen kunnen krijgen. Doelman Wesley Storm liet een hoge bal uit de handen glippen en maakte in het vervolg een overtreding op een Wilhelmus-aanvaller. Gelukkig hield de scheidsrechter de tweede gele kaart hierbij op zak en liet hij het bij een strafschop. Invaller Cedric Aké voltrok het vonnis en bracht daarmee de eindstand op 3-4.

Beide ploegen gaan op voor de nacompetitie. Wilhelmus doet dat dinsdagavond thuis tegen FC Binnenmaas om te trachten in de tweede klasse te blijven en SVC’08 speelt zaterdag uit bij Spartaan’20 in Rotterdam om de eerste stap te zetten in een poging te promoveren.

Lees verder