Zaterdag 2E: Kampioen FC Skillz moet buigen voor RKDEO

In de laatste speelronde van de competitie mocht kampioen FC Skillz het voor een uitwedstrijd opnemen tegen RKDEO. Gezien het feit, dat de ‘sportieve’ kaarten al geschud waren, stond enkel en alleen de spreekwoordelijke eer op het spel.

Tekst: Terry Konings      |       Foto’s: Sander de Hollander

In de kampioenstrijd tussen FC Skillz en RKDEO van de afgelopen weken, bleek FC Skillz uiteindelijk over de langste adem te beschikken en werd vorige week thuis tegen Westlandia op een overtuigende wijze kampioen. RDKEO verloor – na de winterstop – (lees: zaterdag 21 januari) alleen uit bij FC Skillz en zette daarna een imposante ongeslagen reeks neer met 10 winstpartijen en 2 gelijke spelen, maar kwam over een geheel seizoen genomen net te kort.

Het vooraf gehoopte scenario in Nootdorp en omstreken, dat RDKEO het ‘Monster’ uit Nootdorp voor FC Skillz zou worden op de laatste speeldag ging echter niet op. Gezien de winst van RKDEO op Full Speed afgelopen dinsdag, wist de vereniging uit Nootdorp al, gezien haar positie in de stand, dat ze óf de vervangende periodetitel over zou nemen van FC Skillz of dat ze bij winst zelf de derde periodetitel zouden bemachtigen.

Op basis van de bovengestelde context was het op voorhand de vraag hoe sporters hiermee om gaan voor wat betreft de intrinsieke motivatie. Ontbeert het op een onbewust niveau aan het ‘heilige vuur’ en voltrekt zich een gelaten wedstrijd óf laden beide equipes zich voor een laatste maal volledig op? De verenigingsleus van FC Skillz, ‘Verenigen Doe Je Samen’ gaat ook bij RKDEO in Nootdorp op. Zo ontving RDKEO, FC Skillz vlak voor de wedstrijd met een bloemetje. Dit waarbij het bloemetje, de felicitaties voor het kampioenschap en vooral het respect waarmee dat gebeurde meer dan een grote pluim verdiende.

Het eerste fluitsignaal werd maar net ten gehore gebracht of RKDEO schoot zichzelf de wedstrijd in. Zo kwam de thuisploeg immers al in de tweede minuut op voorsprong. Een scherp aangesneden voorzet van Irian Boeschoten werd bij de tweede paal knap ingekopt door de nummer ‘9’ Sven Noppen. Een snel tegendoelpunt werkt statistisch gezien veel beter dan menig energiegles, want FC Skillz nam vanaf dat moment de volledige voetbalregie in handen. De bezoekers uit het Wateringse Veld probeerden via goed en snel veldspel het doel van Huub Koning te bereiken. Dit lukte ook aardig, daar Abdel Tufi en Yassin Chentouf diverse kansen voor hun rekening namen. De 18-jarige Naoufal el Haddioui, die na de winterstop officieel de overstap maakte vanuit de Onder 23 naar de A-selectie bij FC Skillz, onderscheidde zich op het middenveld, door af en toe twee stappen ‘sneller’ te denken dan zijn tegenstander(s). De Haagse dominantie leidde echter niet tot doelpunten in de eerste helft, wat maakte dat de ruststand met een 1-0 voorsprong voor RDKEO werd bereikt.

Dat ook RKDEO over het nodige voetballende vermogen en ook zeker gogme beschikt werd ook in dit duel onderstreept. RDKEO beschikt over meerdere wapens, waaronder goed veldvoetbal, daar waar Jazz Vermeer en Tomas Prieto voor een goed tandem zorgden op het middenveld. In de tweede helft bracht FC Skillz-oefenmeester Oussama Bekkaoui een aantal wissels in om de weerbaarheid van de eerste helft met nog meer energie te voeden. Het directe gevolg hiervan was, dat FC Skillz naarstig op zoek was naar de aansluitende treffer en RKDEO niet meer van haar helft afkwam. Legio kansen ten spijt, want organisatorisch verkeerde RDKEO in defensief opzicht in goede vorm, waardoor de kansen niet tot doelpunten werden gepromoveerd. Doelman Huub Koning hield in de 68e minuut een bijna onmogelijke bal nog uit het doel. Het gegeven, dat als een bal vanuit een voorzet tegendraads wordt gekopt bijna ‘altijd’ een doelpunt is, weerlegde Huub Koning persoonlijk. Zijn rechterpink raakte de bal ternauwernood, wat maakte dat de doelpoging middels het hoofd van Samir el Moussaoui geen doel trof.

Omdat FC Skillz wat opener en veelal aanvallender speelde in de laatste fase van de wedstrijd was het logische gevolg, dat er achterin ook meer ruimte ontstond. Luttele minuten voor tijd vond RKDEO zich gelukkig in het open speelveld waarbij Jazz Vermeer voor de eindstand van 2-0 zorgde.

FC Skillz mag zich met het kampioenschap opmaken voor de eerste klasse, waar RDKEO hoopt haar goede reeks te vervolgen in de nacompetitie. Zo zullen de Nootdorpers op zaterdag 10 juni in de halve finale voor een thuiswedstrijd aantreden tegen de winnaar van het affiche SVC’08 – Spartaan ’20.

Lees verder