Zaterdag 1B: sv Den Hoorn ondanks zege veroordeeld tot nacompetitie

sv Den Hoorn had nog een piepkleine kans om zich direct te handhaven in de eerste klasse B, maar zover kwam het niet. Ondanks een 1-0 overwinning op Voorschoten’97, wonnen ook directe concurrenten HVV en sv Nootdorp hun duels. HVV speelt ook nacompetitie, sv Nootdorp speelde zich in veiligheid.

Tekst: Hans Kulk        

sv Den Hoorn moet nog even door. De door Oscar Laguna Burgos (foto) getrainde eersteklasser gaat de nacompetitie in voor lijfsbehoud. Komend weekend beginnen de withemden met een thuisduel tegen VVGZ uit Zwijndrecht.

Opties

Als, als, als. Dit woord zal voorafgaand aan het duel met Voorschoten’97 veel zijn uitgesproken. Alle opties werden tot in den treure geanalyseerd. Wat moest sv Den Hoorn doen om zich alsnog in veiligheid te spelen?

Het antwoord was simpel. Zelf winnen en hopen dat zowel sv Nootdorp en HVV zouden verliezen. Zover kwam het voor Laguna Burgos en consorten niet. Zowel sv Nootdorp (2-1 tegen Valken’68) als HVV (2-1 tegen Forum Sport) wonnen hun duels, waardoor de eigen overwinning op Voorschoten’97 (1-0) puur voor de statistieken was. Denzel Dos Santos scoorde het enige doelpunt voor de gastheren.

Overleven

Komend weekend dus het eerste nacompetitieduel voor behoud in de eerste klasse. Bij winst gaan de Hoornaren op bezoek bij tweedeklasser Spirit. Vooruitkijken heeft in de nacompetitie echter geen enkele zin. Eerst moet sv Den Hoorn het duel met VVGZ zien te overleven. En dat wordt al zwaar genoeg. Werk aan de winkel dus voor Oscar Laguna Burgos.

Lees verder