Zaterdag 1B: Zomers slotduel eindigt in ruime zege voor sv Honselersdijk bij DHC

In het DHC Stadion aan de Brasserskade in Delft vond op een mooie zomerse middag de slotwedstrijd van het seizoen 2022-2023 plaats. Er stond voor geen van beide ploegen nog iets op het spel. Sv Honselersdijk had zich vorige week veilig gespeeld, DHC was al enige tijd geleden gedegradeerd. Het publiek maakte zich op voor mogelijk weer aardig voetbal en veel doelpunten. Vier maanden geleden, eind januari, was de heenwedstrijd immers in een 10-0 zege voor de Westlanders geëindigd.

Tekst: Wicher Schreuders

Die vele doelpunten kwamen er wel, maar niet allemaal aan dezelfde kant. sv Honselersdijk begon – in de laatste wedstrijd onder leiding van trainer André Lourens – heftig aanvallend aan de wedstrijd, kennelijk uit op snel en veel scoren. DHC-doelman Kaan Emre Kocak wist een aantal malen door goed ingrijpen al in de beginfase doelpunten te voorkomen. Na de eerste Westlandse aanvalsgolven kwam ook DHC een aantal malen gevaarlijk bij het andere doel, zonder dat dit tot doelpunten leidde.

Intikker

Na zeventien minuten spelen werd het 0-1 door een vanaf twintig meter door Joey Valstar ingeschoten bal. Na een gevaarlijke tegenaanval van DHC-kant, waarbij een Westlandse verdediger de bal nog net op de doellijn tot hoekschop kon verwerken, was het na bijna een half uur 0-2 via een eenvoudige intikker door Youri Riepe. Kort hierna werd na een aanval van de thuisclub via Mo Chokoud en Enoch Anomgbor uiteindelijk Faysal Karoumi ten val gebracht binnen de beruchte lijnen. Dit leidde tot een door scheidsrechter Ron Wolf (Berkel) terecht toegekende strafschop, die na 31 minuten door Fatih Ozbilek hard en onhoudbaar werd ingeschoten: 1-2. Knullig balverlies in de groen-zwarte verdediging in de direct hierop volgende tegenaanval leidde tot een makkelijke 1-3 door Brian Valstar. De kans voor DHC om er bij 1-2 een echte wedstrijd van te maken, die werd direct onnodig weggegeven. Die 1-3 was ook de ruststand.

Doelwisseling

Vijf minuten na de doelwisseling schoot Vince van Hagen van dichtbij sv Honselersdijk naar 1-4, maar slechts vijf minuten later kwam DHC via Faysal Karoumi (foto), die diepgaand alleen voor de Westlandse doelman Quinten van der Helm opdook, terug tot 2-4. Wellicht kon de thuisploeg er nog wat leuks van maken, zo dachten diverse toeschouwers. Daar leek het wel een tijdje op, maar met nog circa twintig minuten te spelen scoorde Steyn de Bruijn de 2-5. Enkele minuten later zorgde Joey Valstar voor 2-6 en Vince van Hagen voor 2-7. Daarmee was, zoals zo vaak, het verweer van DHC-zijde in enkele minuten tijd ingestort. Vijf minuten voor het eindsignaal zorgde de diepgaande Tom van Veen oog in oog met doelman Kocak voor de 2-8. Het laatste doelpunt van de wedstrijd, na 87 minuten, was tegelijkertijd het mooiste. Een fraaie voorzet van de rechterflank van Enoch Anomgbor werd bij de tweede paal schitterend en hard ingekopt door Ivangelo Monteiro. Hiermee kwam de eindstand op 3-8.

Sportief

De toeschouwers concludeerden na afloop dat ze in een heerlijk zomers zonnetje een aardige wedstrijd hadden gezien. Hoewel er niets meer op het spel stond, werd er toch gestreden om te scoren en daar slaagde men veelvuldig in. Gelukkig was deze wedstrijd niet zo eenzijdig als het eerdere duel in Honselersdijk en zoals DHC dit seizoen al veel vaker ook met ruime cijfers het onderspit heeft moeten delven. Met 3-8 waren de doelpunten niet gelijk, maar wel enigszins verdeeld over beide teams, in een overigens zeer sportief verlopen duel. Het seizoen zit er daarmee op. sv Honselersdijk eindigt na 26 wedstrijden met 38 punten als achtste, DHC sluit de ranglijst als veertiende en laatste met slechts 1 punt.