Zaterdag 1B: Forum Sport sluit competitie met verlies bij HVV af

Het was zaterdag voor Forum Sport de laatste wedstrijd in deze meer dan aantrekkelijke voetbaljaargang. Het elftal van trainer Bas Steffens had zich al veilig gespeeld, dus het kon frank en vrij deze laatste wedstrijd spelen.

Tekst: Jean Nederlof        |     Foto’s: Frank van der Leer (SportSnap.nl)

Hoe anders was dit voor HVV. Voor de bewoners van de Diepput was het zaak om te winnen van Forum Sport en dan liefst met vier doelpunten verschil. Dat zou nog kunnen zorgen voor het ontlopen van de nacompetitie voor behoud van een plaats in de eerste klasse. De vele toeschouwers die op dit duel waren afgekomen hadden in ieder geval het geluk van mooi weer. Het was afwachten op de wedstrijd het publiek ook gelukkig kon maken.

Druk

HVV trok vanaf het begin fel van leer. De Forum Sport-defensie werd onder druk gezet en moest toelaten dat HVV een paar grote kansen kreeg. Goed keeperswerk van Petter van Pruijssen en enig fortuin zorgden ervoor dat de stand 0-0 bleef. Aan de andere kant kwam Forum Sport een paar keer gevaarlijk voor de uitblinkende doelman Guus Dicke.

Hoofdrol

In de 28e minuut kreeg Marc du Chatinier ongewild de hoofdrol in twee acties. Allereerst verzuimde hij een enorme kans te verzilveren om één minuut later in het eigen strafschopgebied een aanvaller van HVV aan te tikken. Scheidsrechter Nurettin Eren wees naar de elfmeterstip. Een penalty die onberispelijk werd ingeschoten door Connor Coward: 1-0.

In de laatste twee minuten van de eerste helft twee rode kaarten. De eerste voor de aanvoerder van HVV, Diederik Janssen, en een paar minuten later ook rood voor Jacco Scholten van Forum Sport.  Jammer dat de scheidsrechter zoveel met gele en rode kaarten ging strooien in een allesbehalve onvriendelijke wedstrijd.

Na rust een wat sterker Forum Sport, dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Verrassend dan ook dat niet Forum Sport scoorde, maar HVV uitliep naar 2-0. Uit een onmogelijke hoek, rechts voor het doel, was het opnieuw Connor Coward die wist te scoren. Vlak daarna deed Forum Sport toch wat terug. Na een goede actie over links van Achraf el Jaouhari en een even mooie voorzet kon Luuk Goedbloed simpel binnentikken: 2-1.

Potentie

Kwam die gelijkmaker toch nog? Nee, wel een doelpunt van Forum Sport, maar op aangeven van de assistent-scheidsrechter werd de treffer afgekeurd. Zo eindigde de competitie voor Forum Sport met opnieuw een nederlaag. Er zit veel potentie en techniek in het elftal van de Voorburgers, maar het afgelopen seizoen kenmerkte zich vooral door wisselvalligheid. Veel punten scoren tegen de top vijf, veel puntenverlies tegen de onderste vijf. En dan eindig je op de zevende plaats. Voor vele volgers van de club wat teleurstellend, voor anderen weer prima omdat je de onderste vijf plaatsen keurig bent ontlopen. Het was namelijk een superspannende competitie. En als je dan, zoals Forum Sport met veel blessures te maken krijgt, is het fijn dat met de inbreng van veel jeugdige spelers het elftal zich toch veilig speelde.

Taak

Voor de technische staf de mooie taak om de selectie voor het volgende seizoen klaar te stomen. Forum Sport gaat op zeker proberen nu een keer uit die eerste klasse te komen. Maar dan wel omhoog. HVV rest de nacompetitie. Een zware opgave om alsnog in de eerste klasse te blijven. Maar met de onverzettelijkheid van zaterdag tegen Forum Sport is er veel te bereiken!

(Klik HIER voor meer foto’s van HVV-Forum Sport)

Lees verder