Zaterdag 1B: Nootdorp handhaaft zich na zege op Valken’68

Op eigen kracht stelde sv Nootdorp haar plek in de eerste klasse veilig. Door een overwinning op Valken’68 was sv Nootdorp niet meer afhankelijk van de resultaten van sv Den Hoorn en HVV. Onder de toeschouwers was ook de eerder dit seizoen ontslagen trainer Marco Jalink.

Tekst: Roland van der Linden           |    Foto’s: Rob Römer

Voor zowel sv Nootdorp als Valken’68 stond er veel op het spel. De thuisploeg wilde zich veilig spelen en de Valkenburgers hoopten nog op het bereiken van de nacompetitie om te spelen om promotie. De mannen van trainer Jeroen Struijs keken al na zes minuten tegen een achterstand aan na een treffer van Samet Arikan. Daarna kon Valken’68 niet meer door de muur van sv Nootdorp heen breken. Uit een counter kwam sv Nootdorp in de 26e minuut op gelijke hoogte door een treffer van Peter LoMonaco.

De 1-1 bleef lang op het scorebord staan. sv Nootdorp speelde om tegentreffers te voorkomen, maar besliste in de slotminuut het duel alsnog in haar voordeel. Invaller Mohammed Ouarraki bracht de 2-1 op het scorebord. Op het aansluitende vrijwilligersfeest was ook Marco Jalink aanwezig. Door het bestuur werd ook de waardering voor zijn inzet dit seizoen uitgesproken.

Lees verder