Zaterdag 1B: Ondanks winst toch degradatie voor VUC

Op sportpark de Kikkerpolder kon VUC tegen het al gedegradeerde UVS de laatste strohalm pakken om aan degradatie te ontkomen. Het pakte wel de winst, maar ook mededegradant sv Den Hoorn pakte de volle buit, waardoor de ploeg van trainer Rob de Lange (foto) definitief afscheid moet nemen van de eerste klasse.

Tekst: John Carlier

Niet alleen winst was een belangrijke factor, maar ook het doelgemiddelde speelde bij gelijke stand een rol, wat er voor sv Den Hoorn positiever uitzag. Ondanks deze situatie begon VUC toch positief aan de wedstrijd en in de derde minuut al een mogelijkheid had om te scoren. Jeffrey van Roon mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, die uiteindelijk afketste op de muur. Na deze goede start voor VUC ging het spel op en neer, waarbij niet direct zichtbaar was dat UVS al was gedegradeerd. Het was duidelijk te zien, dat de druk eraf was voor UVS, dat ook mogelijkheden creëerde en vrijuit speelde.

Kansen

Dit resulteerde in de zesde minuut in een corner die nog niet het gewenste resultaat gaf, maar in de twaalfde minuut had het wel 1-0 kunnen staan voor UVS. Daan van der Zwaan had de hoek voor het uitzoeken, maar zijn kopbal kwam uiteindelijk recht in de handen van de keeper. Doordat het spel op en neer ging kwamen er ook weer mogelijkheden voor VUC. Op een voorzet van de goed spelende Quinten van der Kraaij had Carlos Massoxi de mogelijkheid om te scoren, maar hij zag zijn schot net naast gaan. Een paar minuten later mocht Quinten van der Kaaij het zelf proberen, maar ook zijn schot ging net naast. Een doelpunt voor VUC kon niet uitblijven en in de tweeëntwintigste minuut kopte Scott Luiten een bal vanuit een corner net over.

Beheerst

Ondanks het feit dat VUC toch iets beter speelde, was het toch bijna 1-0 voor UVS. Raul  Dubbeldeman kon alleen op de keeper afgaan, maar al vallend wist doelman Nick Hasper hem nog net van een doelpunt af te houden. Na dit moment was het toch Quinten van der Kraaij, die op aangeven van Djamairo Rigters alleen op de keeper kon afgaan en beheerst de bal in de hoek schoot. Op dat moment zeker een verdiende 0-1 voorsprong. De assistent-scheidsrechter bleef wel de vlag omhooghouden voor buitenspel, maar na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt toch goedgekeurd.

Frustratie

Wellicht door frustratie moesten twee spelers van UVS hierna een gele kaart in ontvangst nemen. Misschien was de onbegrijpelijke drinkpauze een goed moment omdat de gemoederen enigszins opliepen. UVS kwam na deze pauze terug en startte direct met een kopbal van Raul Dubbeldeman vanuit een corner tegen de paal. En Daan van der Zwaan vond keeper Nick Hasper op weg om de gelijkmaker te scoren. Weer was er van beide kanten commentaar op de scheidsrechter, waardoor terecht gele kaarten werden uitgereikt. Heel even leek het erop dat VUC nog voor de pauze de 0-2 zou scoren. Het kreeg drie corners achter elkaar, maar die bleven zonder resultaat.

Vijf wissels

Bij aanvang van de tweede helft had UVS vijf vervangers in het veld gebracht en bij VUC twee. Wellicht een teken dat UVS de laatste competitiewedstrijd toch met winst wilde afsluiten. Het liep anders, want in de zevenenveertigste minuut mocht Quinten van der Kraaij een dieptepass onderscheppen en kon alleen op de keeper afgaan. Heel beheerst schoot hij de bal in de linkerhoek en bracht daarmee de stand op 0-2. Twee minuten later maakte Djamairo Rigters 0-3, maar de scheidsrechter had al eerder voor buitenspel gefloten en het doelpunt werd terecht afgekeurd. Bovendien kreeg hij de gele kaart.

Toch bleef UVS het proberen, maar het wilde niet lukken. Het was weer VUC dat toesloeg. Djamairo Rigters liep op basis van snelheid de verdediging eruit, maar op het laatste moment werd hij in het strafschopgebied gevloerd. Quinten van der Kraaij mocht voor zijn hattrick gaan, maar keeper Luka Cromheecke stopte de zwak genomen penalty.

Hopeloos

Weer was er een drinkpauze. En vervolgens probeerde UVS toch nog een beter resultaat te bereiken, maar een doelpunt bleef uit. Bij VUC werd nog gewisseld en dat leverde bijna nog de 0-3 op. Quinten van der Kraaij gaf de bal op een presenteerblaadje aan Jordy Brouwer, maar hij faalde hopeloos. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar zag zijn schot naast gaan.

In de slotminuten had UVS zeker nog een doelpunt verdiend, maar door uitstekend keeperswerk van Nick Hasper bleef het bij de stand 0-2. Een verdiende stand, maar na afloop bleek dat deze uitslag ook bij verlies van medekandidaat nacompetitie sv Den Hoorn niet voldoende was geweest.

Lees verder