Zaterdag 1B: VELO en Die Haghe spelen nacompetitie voor plek in Vierde Divisie

De doelstelling van VELO was om revanche te nemen op de 3-0 nederlaag in de uitwedstrijd bij Die Haghe en als nummer twee te eindigen in de eindrangschikking. Met een 3-1 zege is dat deels wel gelukt, maar Wippolder won van kampioen DSO en eindigde als de nummer twee en VELO als derde.

Tekst: Louis de Letter        |      Foto’s: HMA-Fotografie

De verwachting dat het meer een spannende dan een mooie wedstrijd zou worden is wel uitgekomen. In de eerste twintig minuten twee teams die de aanval zochten, maar Tony van den IJssel was te laat bij een voorzet van Roderick Meinema en Sami Aoulad Said en Jelle Halsema zagen namens Die Haghe hun inzetten over het doel gaan of gestopt worden door VELO-doelman Jari Puister. In de 22e minuut wel een eerste succes voor VELO. Topscorer Ricky van Mierlo verscheen na een dieptepass alleen voor Die Haghe-doelman Justin van Look en rondde deze buitenkans bekwaam af: 1-0.

Na een mislukte doelpoging van Irshan Jagbandhan, uit een voorzet van Roderick Meinema, was het in de 25e minuut wel weer raak voor VELO. Een diepe bal over de Die Haghe-defensie werd, wel of niet in buitenspelpositie, opgepakt door Roderick Meinema die de bal breed legde op de meegekomen Delano Vogel, die de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven: 2-0. Roderick Meinema kreeg enkele minuten later een uitgelezen kans om zelf te scoren, maar zijn inzet werd met de voet gekeerd door de Die Haghe-doelman.

Na een half uur voetbal kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Een ongelukkige handsbal van Gino van de Water werd door scheidsrechter De Waard bestraft met een strafschop waar handenbinder Noah Abid wel raad mee wist: 2-1. Tot aan het rustsignaal was Die Haghe wel wat meer aan de bal, maar gevaarlijke situaties voor het VELO-doel bleven uit.

In de tweede helft, met Rick Das voor Rens de Vries, ging VELO goed van start. Een overtreding op Ricky van Mierlo binnen de zestien meter werd niet gehonoreerd en bij een voorzet van Roderick Meinema was Ricky van Mierlo net te ver doorgelopen om doeltreffend te kunnen afronden. Daarna kwamen er nog meer mogelijkheden voor VELO om de wedstrijd te beslissen, maar Delano Vogel en vooral Ricky van Mierlo waren ongelukkig in de afronding. Bij aanvallen van Die Haghe kwam de VELO-defensie niet echt in gevaar en toonde doelman Jari Puister zijn vorm om doelpogingen van onder meer Mark van Kippersluis te verijdelen.

Bij VELO kregen Joey Kouters, Reinier Maartense, Abel Dries en Sietse Fidom ook nog speelminuten voor Tony van den IJssel, Benjamin el Amrani, Ricky van Mierlo en Roderick Meinema. Zo bleef het spannend en de finale beslissing viel eigenlijk ver in de blessuretijd. Uit een vrije trap van Delano Vogel kopte Mart Dubbeld de bal bij de tweede paal hoog in de hoek en zorgde daarmee voor de 3-1 voorsprong die niet meer in gevaar kwam.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Waard blijdschap bij VELO en toch wel enige teleurstelling bij tegenstander Die Haghe. Nadat alle uitslagen bekend waren toch weer blije gezichten bij Die Haghe omdat zij de tweede periodetitel overnemen van kampioen DSO en dus ook deelnemen aan de nacompetitie.

De reguliere competitie zit erop. De Wateringse ploeg ging voortvarend van start met het winnen van de eerste periodetitel met vijf punten voorsprong op de nummer twee. Daarna werd het wisselvallig met vooral meerdere onnodige nederlagen en uiteindelijk een derde plaats in de eindrangschikking.

VELO gaat zich nu voorbereiden op de nacompetitie. Als hoogst geëindigde periodekampioen in de eindrangschikking is Wippolder (nummer twee) vrijgesteld van de eerste ronde en speelt VELO aanstaande dinsdag (30 mei) thuis tegen Die Haghe. De aanvangstijd is nog niet bekend.