Tweede Divisie: Scheveningen eindigt door zege weer keurig in linker rijtje

Vorig weekend speelde Scheveningen zich door een 2-0 overwinning op IJsselmeervogels al in veilige haven, de 1-2 overwinning zaterdagmiddag bij TEC bezorgde de ‘Schollenkoppen’ zelfs een keurige achtste plaats in de Tweede Divisie. Dus wederom een positie in het linker rijtje.

Tekst: Hans Kulk

Dat Scheveningen uiteindelijk na speeldag 34 in het linker rijtje van de Tweede Divisie zou staan, zag niemand aankomen. Maar door de eigen winst bij TEC (1-2) en gunstige uitslagen op de andere velden, klom de ploeg van John Blok op de slotdag naar de achtste plaats in de eindrangschikking.

Sportieve plicht

Wie had verwacht dat Scheveningen het in het laatste duel rustig aan zou doen, kwam bedrogen uit. De ‘Schollenkoppen’ vervulden hun sportieve plicht tegen TEC, dat zich bij winst in veiligheid zou spelen. Zover kwam het niet voor de Tielenaren.

Door doelpunten van Michael de Niet (foto) (0-1, 14e minuut) en Lorenzo van Kleef (0-2, 89e minuut) namen de bezoekers uit het ‘vissersdorp’ een voorschot op de overwinning. Die kwam er ook, ondanks een tegentreffer in de slotminuut van de thuisploeg.

Prestatie

Evenals vorig seizoen kende Scheveningen weer een sterk tweede gedeelte van de competitie, waarin handhaving in de Tweede Divisie opnieuw werd bewerkstelligd door trainer John Blok en consorten. Een uitstekende prestatie voor de groen-zwarten, die het qua begroting tegen de meeste ploegen van de Tweede Divisie moet afleggen.

John Blok plakt er, zoals al langere tijd bekend is, nog een jaartje aan vast bij de Scheveningen. Voor Tim Peters was het duel tegen IJsselmeervogels, vorig weekend, zijn laatste voor de Schollenkoppen. Een in die wedstrijd opgelopen blessure hield hem tegen TEC helaas aan de kant.

Scheveningen kan met een goed gevoel de zomer in, want ook komend seizoen wordt er op sportpark Houtrust weer op het niveau van de Tweede Divisie gespeeld.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder