ADO Den Haag Vrouwen toernooiwinnaar in Zeist

Drie weken na het slot van de competitie kwam ADO Den Haag Vrouwen zaterdag nog een keer in actie op een toernooi in Zeist met andere clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Aan zeges op vv Alkmaar en Excelsior had de ploeg van scheidend trainer Sjaak Polak genoeg voor de hoofdprijs. Na een seizoen lang revalideren vierden bovendien Maartje Looijen, Anne Sellies en Jannette van Belen hun terugkeer op het groene gras in Zeist.

Inswingwende corner

De Haagse vrouwen trapten zaterdag af met een duel van 45 minuten met vv Alkmaar. Pleun Raaijmakers zette haar contractverlening met ADO Den Haag Vrouwen luister bij met de openingstreffer uit een vrije trap van Kayra Nelemans. Looijen en Lobe Loonen dwongen samen een eigen doelpunt van Alkmaar af. Twee minuten voor tijd belandde een inswingende corner van Louise van Oosten rechtstreeks tegen de touwen: 3-0.

Granaat

In de krachtmeting met Excelsior opende Manon van Raay snel de score. Van Oosten verdubbelde de voorsprong met een granaat die via de onderkant van de lat insloeg. Excelsior wist daarna Isa Grimmius te passeren, maar Lobke Loonen bepaalde de eindstand op 3-1.

In de laatste wedstrijd van de dag wist ADO Den Haag Vrouwen niet te scoren tegen Feyenoord: 0-1. Die nipte nederlaag was echter wel goed genoeg om als toernooiwinnaar in de bus naar de Residentie te stappen.

(Bron & foto: ADO Den Haag Vrouwen)