FC ’s-Gravenzande neemt afscheid van Richard Middelkoop en Daan van Unen

Na afloop van de wedstrijd van FC ’s-Gravenzande afgelopen zaterdag in de Vierde Divisie tegen De Dijk werd afscheid genomen van Daan van Unen, die vertrekt naar Zweden voor studie en van trainer Richard Middelkoop.

Foto’s: Pieter Vermeer

Ook was het de gelegenheid het contract te ondertekenen met de nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen, de huidige assistent Mike Jonk.

Daan van Unen had in een eerder stadium aan de TC al aangegeven dat hij aan het eind van dit seizoen voorlopig stopt met voetballen. De reden daarvoor is dat hij voor studie naar Zweden gaat. Van Unen, die in de jeugd van Rood Wit zijn opleiding heeft gehad en nog één jaar voor FC ’s-Gravenzande in de jeugd heeft gespeeld, ging op zijn elfde naar de jeugdopleiding van Sparta. Daar doorliep hij alle jeugdselectieteams en haalde het Nederlands elftal O15 en zat ook bij de voorselectie van Oranje O18.

Hij speelde met O19 van Sparta eredivisie en zat op de bank bij het eerste elftal toen Henk Fraser trainer was. Vanwege zijn studie koos hij ervoor om in het seizoen 2020-2021 terug te keren naar zijn oude club FC ‘s-Gravenzande. Door corona en een vervelende schouderblessure kwam hij dat seizoen niet aan spelen in de hoofdmacht toe. Het seizoen erna werd hij een vaste waarde voor het eerste elftal en ook dit seizoen is de linksbenige verdediger een nauwelijks te passeren man.

Ook trainer Richard Middelkoop zat voor de laatste keer voor een competitieduel op de bank bij FC ’s-Gravenzande. De ploeg speelt nog wel komende dinsdag de halve eindstrijd om de Westland Cup tegen Maasdijk op het veld van vv Naaldwijk (19.30 uur). Middelkoop kiest ervoor, na 35 jaar hoofdtrainer te zijn geweest, om vanaf volgend seizoen meer tijd voor zijn gezin en maatschappelijke carrière vrij te maken. Hij blijft wel actief in de voetballerij, want gaat bij DVV Delft – waar het allemaal begon voor hem – de functie van technisch manager vervullen.

Zijn trainersloopbaan bracht hem – voor FC ’s-Gravenzande – bij clubs als DVV Delft, sv Nootdorp, Papendrecht, Sportlust’46, SHO en Smitshoek.

Lees verder