Zaterdag 1B: Wippolder eindigt als tweede en pakt derde periodetitel

Op een zon overgoten sportpark Pauwmolen in Delft mocht Wippolder in de herkansing om de derde periodetitel te bemachtigen. Vorige week verzuimde de ploeg te winnen van Valken’68, waardoor er deze laatste speelronde een aantal kapers op de kust waren om ook aanspraak te maken op de felbegeerde play-offs.

Foto’s: Wouter Dill

Voor de aftrap alle lof voor de kampioen van deze competitie, DSO.  Wippolder vormde uit respect een erehaag alvorens er om half drie werd aangetreden tegen deze kersverse kampioen. De Zoetermeerse formatie van Bert de Best boekte overwinning op overwinning en kon terecht de vlag hijsen vorige week.

Zowel VELO als Die Haghe verloren veel punten de voorbije weken en het was Wippolder dat beide ploegen in een directe confrontatie versloeg en onder andere daardoor zelfs opklom naar de tweede plaats. Voor Wippolder zou het een kroon zijn op wederom een geweldig seizoen en dus was de ploeg van trainer Mark Moen er alles aangelegen om net als DSO de beloning deze zaterdag binnen te slepen. Na de promotie van vorig jaar wilden de blauw-witten, toen zij merkten dat er misschien wel meer te halen viel, dan ook mee doen aan het toetje.

De eerste twintig minuten was het voornamelijk DSO, dat de bal rond liet gaan. Ondanks dat de bezoekers een aantal andere spelers aan het werk zetten, liet de ploeg zien over een brede selectie te beschikken. Ondanks het veldoverwicht was het Wippolder dat via Uythof (zijnet) en Dijksman (lat) de beste kansen kreeg. In de 31e minuut dacht Wippolder dan wel op voorsprong te komen. De mee opgekomen Ricardo van Heyst werd geveegd in het strafschopgebied en de dienstdoende scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Uythof legde aan maar keeper Azar Ghennem stopte de penalty en hield zodoende de nul.

De rust leek aan te vangen met de bekende brilstand echter wist Wippolder vlak voor rust alsnog het net te vinden. Vanuit een corner bracht Jordy Krassenburg de bal strak in en het Lorenzo Dijksman die bij de eerste paal hard en hoog inkopte: 1-0

Na de thee kon de wedstrijd alle kanten op. Beide ploegen kregen wat kansen, maar waren slordig in de afwerking. Tichem en Reinhardt waren dicht bij een treffer, maar Dion de Jong redde beide keren. Tien minuten na rust wist Timo Reinhardt wel het net te vinden. Over rechts schoot de aanvaller de bal hard en onhoudbaar in de verre hoek: 1-1

Wippolder ging verder vooruit spelen en moest komen omdat een overwinning een derde periodetitel op zou leveren. Daarnaast zou dat ook een tweede plek (bij verlies of gelijkspel van Die Haghe) betekenen. Die tweede plek op de ranglijst zou tevens inhouden dat er vrijstelling volgt bij een eerste ronde in de play-offs. Kort na de gelijkmaker viel het kwartje voor Wippolder en speelde de ploeg de schroom van zich af. Uit een corner kopte Quinten Hellemons goed door en schoot Joey Emmerink bij de tweede paal de bal goed in: 2-1.

DSO ging voor de gelijkmaker, maar het was de thuisploeg die een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte. Wederom was het Emmerink die scoorde, maar ditmaal knikte de lepe spelverdeler de bal met het hoofd strak tegen de touwen: 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, er werd nog naar hartenlust doorgewisseld en er viel zelfs nog een vierde doelpunt. Aanvoerder Daley Uythof strafte een onoplettendheid af en wist nu wel doelman Ghennem te verschalken: 4-1.

Alles met een blauw-wit hart had was euforisch. De club uit Delft speelde in de geschiedenis nooit eerder eerste klasse en nu werd ook nog eens direct de play-offs behaald.  Nadat bekend werd dat Die Haghe had verloren kon er nog een vreugdedansje worden gedaan omdat hiermee een ronde vrijstelling werd behaald. Zaterdag aanstaande mogen de Delftenaren het openen tegen WNC.