ADO Den Haags opleidingsproduct Hamer mist promotie naar Premier League

Gustavo Hamer (foto) is er met Coventry City zaterdag tegen Luton Town FC niet in geslaagd promotie naar de hoogste Engelse klasse af te dwingen. In een zinderende finale die na negentig minuten en verlenging onbeslist in 1-1 eindigde, moest een penalty-shoot-out uiteindelijk de doorslag geven.

Tekst: Peter Petit

Na lange tijd in de op Wembley voor ruim 85.000 toeschouwers gespeelde finale tegen een 0-1 achterstand aangekeken te hebben, scoorde Gustavo Hamer (25), jeugdproduct van ADO en Feyenoord, uit een counter in de 66e minuut de gelijkmaker. Niet veel later moest de in Brazilië geboren centrale middenvelder na een tik van een Luton Town FC speler geblesseerd het veld verlaten. Een groot gemis voor Coventry, Hamer is immers een zekerheidje bij het nemen van elf meters en vrije trappen.

Contractverlenging

Bij de stand 5-4 in de shoot-out miste Frankanty Dabo vanaf elf meter voor Coventry en kon Luton Town FC zich de winnaar van het ‘duel van 200 miljoen’ euro (prijzenpot van tv gelden) noemen. Het is 31 jaar geleden dat Luton Town, met een bescheiden stadioncapaciteit van 10.000 bezoekers, in de Premier League uitkwam. Hamer praat binnenkort met het management van Coventry over een mogelijke contractverlenging, maar heeft ook gezegd dat hij wel serieus na zal denken over een mogelijke aanbieding van een andere ‘mooie’ club, het liefst in de Premier League.

(Foto: Orange Pictures)