Zondag Vierde Divisie: Westlandia sluit seizoen met driepunter af

De zondagtak van Westlandia heeft het seizoen 2022-2023 positief afgesloten. Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk versloeg de ploeg van de afscheidnemende trainer Cesco Agterberg het gedegradeerde VKW met duidelijke cijfers: 3-0.

Tekst: Hans Kulk           |      Foto’s: Danny Ploegaert

Afscheid nemen met een overwinning. Het is Cesco Agterberg en consorten van harte gegund. Niet altijd was de trainer van Westlandia het eens met de verslaggeving. Dat mag, daar is ook niets mis mee. In één ding heb je ook zeker gelijk Cesco, jij was er altijd bij, ik niet. Ik wens je ook alle succes toe voor de toekomst, wat je ook gaat doen.

Zijn ploeg begon het seizoen met een overwinning bij De Zouaven (2-4) en eindigde dus met winst tegen het reeds gedegradeerde VKW: 3-0. Daar tussenin maakten de Naaldwijkers rare sprongen. Een 1-5 nederlaag tegen HBS, een 1-6 nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen Hoogeveen, maar ook een 0-1 overwinning bij de ‘Kraaien’, een 3-2 overwinning op Purmersteijn en tweemaal winst op SJC, toch ook niet de minste ploegen in de Vierde Divisie.

Uiteindelijk sloten de groenhemden de competitie op een achtste plaats af met 48 punten uit 30 duels een positief doelsaldo van +1 (57-56, red.). Een seizoen met pieken en dalen voor de Vierde Divisionist uit Naaldwijk. Een seizoen waarin het ook lang meedeed om de prijzen. Het laatste duel had voor Westlandia in sportief opzicht geen enkele waarde meer, maar puur voor de eer wilden Agterberg en consorten de drie punten graag in eigen huis houden. Dat lukte!

Na een 0-0 ruststand maakten de Westlanders in de tweede helft het verschil. Door twee doelpunten van Mark van der Zalm en één van Kai Verbeek sloot de zondagtak van Westlandia het seizoen met een driepunter af.

Lees verder