Zondag Vierde Divisie: HBS zit met hoofd al bij nacompetitie

HBS heeft het laatste competitieduel in de Vierde Divisie met 3-1 verloren van Be Quick 1887. Deed die nederlaag pijn? Niet echt, want de ‘Kraaien’ zaten met hun hoofd al bij de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.

Tekst: Hans Kulk

Be Quick 1887 veroverde in dit duel de derde periodetitel en mag dus, net als HBS, meedoen aan het ‘toetje’.

Een busreis naar Haren, gemeente Groningen. Ga er maar aan staan. HBS maakte die busreis zondagochtend, wetende dat de uitslag van het duel tegen Be Quick 1887 voor de ploeg van trainer Ekrem Kahya totaal onbelangrijk zou zijn. HBS had zich namelijk al lang en breed voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie geplaatst.

Donderdag

Voor tegenstander Be Quick 1887 viel er nog wel wat te winnen, namelijk die derde periodetitel. Een aanval hier, een corner, ik zal u het allemaal besparen. Een wedstrijdverslag is in deze fase verre van interessant. De uitslag? 3-1 in het voordeel van de thuisclub. De doelpuntenmaker van HBS? Brayen Bröcker (foto), hij scoorde bij een 2-0 tussenstand tegen.

De ‘Kraaien’ starten aanstaande donderdag al met de nacompetitie. Om 20.00 uur speelt de ploeg van Ekrem Kahya, op sportpark Craeyenhout, tegen Jos/Watergraafsmeer, dat in de Derde Divisie op de vijftiende plaats eindigde. Op zondag volgt de return in Amsterdam.

Lees verder