RKAVV neemt afscheid van trainer Maurizio Ceccucci

RKAVV speelde zondag haar laatste reguliere competitieduel van dit seizoen. Het werd op de Kastelenring een knappe 1-0 zege op Hoogeveen, dat door het verlies van Purmersteijn, toch de titel pakte. Voor RKAVV zit het seizoen er overigens nog niet op, dus ook het verblijf van trainer Maurizio Ceccucci bij RKAVV is nog niet voorbij. De club gaat als nummer twee de nacompetitie in.

Tekst: Ton Beije             |        Foto’s: Aad van der Knaap

De sympathieke oefenmeester heeft er nu zes jaar opzitten op de Kastelenring en zwaait komend seizoen de technische scepter bij competitiegenoot Westlandia in Naaldwijk. Ceccucci kwam zes jaar terug over van Haaglandia, waar hij zowel het zaterdag- als het zondagteam onder zijn hoede had gehad.

Bij RKAVV maakte Ceccucci dus ook de vervelende coronaperiode mee. Aangepast trainen, geen werdstrijden spelen. Maar Ceccucci was bij de Leidschendammers wel de bedenker van de maaltijdbezorgingen bij ouderen, wat een enorm succes werd.

Ook sportief gezien is het de club voor de wind gegaan. Of zoals de club het zelf omschrijft op de eigen site: ‘Het belangrijkste is, dat hij met ons eerste elftal is gaan spelen om de prijzen in plaats van het net op tijd veilig spelen zoals dat in het begin het geval was’. RKAVV spreekt de hoop uit, dat die positieve ontwikkeling van de groep de komende seizoenen doorgezet wordt. Een mooie taak voor de weer op de Kastelenring terugkerende trainer Peter Klomp.

Maurizio Ceccucci werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet door voorzitter Henri Steffens. Immers, het zou zo maar eens zijn laatste wedstrijd met RKAVV kunnen zijn. De spelers bezorgden hem echter een cadeau met de winst op kampioen Hoogeveen. RKAVV grijpt daarmee ook de laatste strohalm, want door als tweede te eindigen, mag het ook deelnemen aan de nacompetitie met als doel een plaats in de Derde Divisie. Dus toch een prijs voor Ceccucci bij RKAVV, het behalen van de nacompetitie. Hij wat zou hij graag echt afscheid nemen met een promotie.

Lees verder