Zondag 1B: Kruisland pakt titel na zege op voorzichtig TAC’90

In een doelpuntrijk duel ging TAC’90 in het uitduel bij Kruisland met dikke cijfers onderuit. De thuisploeg kon na afloop van het duel feestvieren. Dankzij de zege van Erp op koploper Nemelaer greep Kruisland de titel in 1B.

De eerste kans in het duel was voor TAC’90. Een bal van Rensy Barradas belandde in het zijnet. In de zevende minuut kreeg Kruisland haar eerste mogelijkheid. Na een diepepass kwam de bal in de kluts tegen de knie van keeper Dion van Wijk. Richelor Sprangers kon vervolgens de bal via een verdediger van TAC’90 in het doel werken. Vijf minuten later was het al 2-0. Spits Fouad Idabdelhay kon vanaf twintig meter vrij schieten.

Blessurebehandeling

Met bijna half uur op de klok vond een blessurebehandeling plaats bij Kruisland. TAC’90 stond nog te praten over omzettingen en voordat de ploeg van Arie van der Padt klaar stond, liet de arbiter de wedstrijd hervatten en viel de 3-0 via Richelor Sprangers. TAC’90 kwam terug in het duel nadat een bal die na een inworp werd doorgekopt door Rensy Barradas goed werd afgerond: 1-3. TAC’90 dacht daarna recht te hebben op een strafschop, maar het aantikken van Randall Labordus werd niet bestraft. Kort daarna liep Marlito Ascencao de bal in eigen doel en was de stand 1-4. Nog voor de rust liet Mert Dogrusoz twee kansen onbenut.

Nacompetitie

In de rust gaf doelman Dion van Wijk aan te veel last te hebben van zijn elleboog en moest vervangen door Vladimiros Sonidis. De invaller stond aan de basis van de 4-2. Sonidis speelde Barradas aan, waarna Randall Labordus alleen op de keeper afging en scoorde. Kruisland zette aan en scoorde al snel twee treffers via Faris Ouaddaf en Gianni Tiebosch. Het duel eindigde uiteindelijk in 7-3. Namens Kruisland bracht Richelor Sprangers uit de kluts de zevende treffer van de thuisploeg op het bord. Daarna kon Mo el Osrouti (foto) een voorzet van Jabrane el Youssefi succesvol afwerken. TAC’90 speelde in dit duel te voorzichtig met de nacompetitie in het vooruitzicht.