Marcel Koning (Die Haghe): ,,We hebben ook een keer van VELO gewonnen”

Voor Die Haghe begint vanavond al de nacompetitie. De ploeg van trainer Marcel Koning (foto) moet – net als afgelopen zaterdag in de laatste reguliere competitiewedstrijd – weer aantreden tegen VELO aan de Noordweg in Wateringen.

Tekst: Ton Beije

VELO won zaterdag met 3-1. Trainer Marcel Koning is helder als hij terugdenkt aan dat duel. ,,Als wij weer zo naïef verdedigen, gaan wij het niet redden tegen VELO.” Wat dat betreft is Die Haghe dus gewaarschuwd. Dat De Ockenburgh-bewoners de nacompetitie weer starten tegen VELO, maakt hem niet zoveel uit. ,,Nee, dat maakt mij niet uit wie de tegenstander is, want je moet toch alles winnen om te promoveren. En wij hebben ook een keer van VELO gewonnen. Helaas spelen we weer uit.”

Vrijheid

Koning noemde het naïef verdedigen. Feit blijft, dat de snelle Wateringse aanvallers vooral voor rust veel vrijheid kregen. Koning: ,,We gaan altijd uit van onze eigen krachten, alleen wij moesten zaterdag winnen om deze wedstrijd te ontlopen en gingen vol op de aanval. Daarin hebben we niet goed verdedigd. Buiten het feit dat het tweede doelpunt duidelijk buitenspel was. Zo kun je dus ook niet hoog op het veld verdedigen. De laatste wedstrijden is dat helaas vaak het geval, dat de assistenten er goed naast zitten, maar daar hebben we mee te dealen.”

Rek

Marcel Koning, die vanavond over een fitte groep kan beschikkken, is ervan overtuigd, dat Die Haghe, mocht de promotie waarheid worden, een ploeg heeft voor de Vierde Divisie. Koning: ,,Deze groep zou zich het eerste seizoen in de Vierde Divisie kunnen handhaven, omdat er nog veel rek in zit.”

Het duel aan de Noordweg in Wateringen vangt vanavond aan om 20.00 uur. Later op de avond op deze website een verslag en foto’s van de wedstrijd.

Lees verder